ΚΟΣΜΟΣ

Επίδειξη δύναμης από τον Τραμπ: Σχέδιο ψηφίσματος για την κατάργηση του Obamacare

Επίδειξη δύναμης από τον Τραμπ: Σχέδιο ψηφίσματος για την κατάργηση του Obamacare
Twitter / Billings Gazette

Λίγες μόλις ημέρες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, ο Ντόναλντ Τραμπ φρόντισε να κάνει επίδειξη δύναμης έστω και έμμεσα.

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Μάικ Ένζι, κατέθεσε την Τρίτη σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο ουσιαστικά επιτρέπει την κατάργηση του Obamacare, ενός εκ των σημαντικότερων προγραμμάτων που τέθηκαν σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στο πεδίο της δημόσιας υγείας και χάρη στο οποίο προσφέρεται κάλυψη σε εκατομμύρια Αμερικανούς, όπως γνωστοποίησε το πολιτικό του γραφείο με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ, η κίνηση αυτή του προέδρου της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας καταγράφηκε μόλις την πρώτη ημέρα της θητείας του νέου Κογκρέσου των ΗΠΑ, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν διαμηνύσει εδώ και καιρό ότι θα ακύρωναν αυτό το πρόγραμμα και ότι αυτό θα ήταν το πρώτο τους βήμα σε νομοθετικό επίπεδο.

Στελέχη των ρεπουμπλικάνων, πάντως, σημειώνουν πως η διαδικασία ακύρωσης του Obamacare θα διαρκέσει μήνες, ενώ για την κατάρτιση προγραμμάτων ασφαλιστικής και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης που θα το αντικαταστήσουν ενδέχεται να απαιτηθούν ακόμα και χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ