ΚΟΣΜΟΣ

Νέες μάχες στην Ουκρανία – «Έπεσαν» 1.223 σφαίρες

Νέες μάχες στην Ουκρανία – «Έπεσαν» 1.223 σφαίρες
Reuters

Άνδρες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων άνοιξαν πυρ 1.223 φορές εναντίον περιοχών της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, κοντά στη γραμμή επαφής, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των αυτονομιστών για θέματα άμυνας, Έντουαρντ Μπασούριν.

«Ο εχθρός έριξε 125 όλμους (διαμετρήματος 82 χιλιοστών και 120 χιλιοστών) και 1.010 βλήματα διαφόρων τύπων εκτοξευτήρων οπλοβομβίδων και ρουκετών» στο έδαφος της ΛΔ του Ντονέτσκ, τόνισε ο Μπασούριν και συμπλήρωσε ότι «χρησιμοποιήθηκαν οχήματα μάχης του πεζικού και ελαφριά όπλα».

Η υπηρεσία πληροφοριών της ΛΔΝ εντόπισε τρεις θέσεις όλμων 120 χιλιοστών κοντά στην πόλη Γιασινοβάταγια και τουλάχιστον τρία άρματα μάχης κοντά στην πόλη Τελμάνοβο.

Την 21η Δεκεμβρίου η Ομάδα Επαφής, η οποία προσπαθεί να βρει λύση για τη διευθέτηση της κρίσης στο Ντονμπάς, συμφώνησε να τεθεί σε εφαρμογή μια κατάπαυση του πυρός τα μεσάνυχτα της 24ης Δεκεμβρίου, ενόψει των εορτασμών για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος.

Η τρέχουσα προσπάθεια να αποκατασταθεί μια ανακωχή «επ' αόριστον» στο Ντονμπάς είναι η δέκατη αφότου ξέσπασε η ένοπλη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ντονμπάς την 3η και 4η Ιανουαρίου, ο νέος ασκών την προεδρία του ΟΑΣΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ ότι η προτεραιότητα της ειδικής αποστολής παρατηρητών στην Ουκρανία είναι να εγγυηθεί την τήρηση της εκεχειρίας. Ακόμη, ανέφερε ότι η αποστολή θα επεκτείνει τους ελέγχους σε όλο το έδαφος του Ντονμπάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ