ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό: 30 μικρά χωριά συγκέντρωσαν 238 ευρώ για τους σεισμοπαθείς της Ιταλίας

Κονγκό: 30 μικρά χωριά συγκέντρωσαν 238 ευρώ για τους σεισμοπαθείς της Ιταλίας
REUTERS / CIRO DE LUCA

«Αν κάνεις το καλό, αυτό επιστρέφει» (Chi fa del bene, riceve del bene) αναφέρει μια ιταλική παροιμία. Μια παροιμία που εξηγεί απόλυτα την χειρονομία αλληλεγγύης στην οποία προχώρησαν 30 μικρά –και φτωχά- χωριά του Κονγκό.

Χρειάστηκαν δύο μήνες προσπάθειας, όμως οι κάτοικοι αυτοί συγκεντρώσαν 238 ευρώ για τους σεισμοπαθής της Ιταλίας. Ένα ποσό που για αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι καθόλου προσιτό μιας και ζουν μόνο από την καλλιέργεια της γης αλλά και την κτηνοτροφία.

Η ιδέα της οικονομικής στήριξης στους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους από τους φονικούς σεισμούς που σημειώθηκαν την κεντρική Ιταλία τον περασμένο Αύγουστο και Οκτώβριο, ανήκει σε καθολικό ιερέα που εργάζεται εδώ και χρόνια στο Κονγκό με την εθελοντική οργάνωση Multisolidarietà, όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος μίλησε στους κατοίκους του Κιγκουέ και τους περιέγραψε τις καταστρεπτικές συνέπειες των σεισμών. Έτσι, όλοι μαζί αποφάσισαν να βοηθήσουν, όπως μπορούν, τους άστεγους της Ούμπρια, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Περούτζια.

Τα χρήματα εστάλησαν στην Ιταλία μαζί με μια επιστολή του υπεύθυνου της περιφέρειας του Κιγκουέ, στην οποία γράφει:

Μας άγγιξε ιδιαίτερα η είδηση και το πένθος που προκάλεσαν οι σεισμοί στην χώρα σας και στην περιφέρεια της Ούμπρια. Πολλοί Ιταλοί μας βοηθούν συνεχώς με πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα και θελήσαμε και εμείς να συλλέξουμε ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό για να μπορέσουμε να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ