ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στη Σμύρνη: Φόρος τιμής στα θύματα από τον Ερντογάν

Έκρηξη στη Σμύρνη: Φόρος τιμής στα θύματα από τον Ερντογάν
REUTERS/Tuncay Dersinlioglu

Φόρο τιμής στον αστυνομικό και τον δικαστικό υπάλληλο που σκοτώθηκαν την περασμένη Πέμπτη στην βομβιστική επίθεση της Σμύρνης, απέτισε την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο αστυνομικός Φετχί Σεκίν, ηλικίας 44 ετών, σταμάτησε το παγιδευμένο όχημα που εξερράγη κοντά στο δικαστικό μέγαρο της πόλης κι άρχισε να καταδιώκει τους επιβάτες του. Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε, ο αστυνομικός σκότωσε έναν δράστη, προτού πέσει νεκρός έχοντας ξεμείνει από σφαίρες.

Ο Ερντογάν απέτισε φόρο τιμής «σε έναν ήρωα που όρμησε σαν λιοντάρι εναντίον ενός τρομοκράτη, τον εξουδετέρωσε και έπεσε ως μάρτυρας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι εκτός του αστυνομικού, τη ζωή του έχασε κι ένας δικαστικός επιμελητής, ενώ τραυματίστηκαν εννέα άτομα.

640x640 2

REUTERS/Hakan Akgun

Δύο ένοπλοι έχασαν την ζωή τους και οι αρχές εντόπισαν πλησίον τους δύο καλάσνικοφ, εκτοξευτήρες ρουκετών και οκτώ χειροβομβίδες. «Τα όπλα, οι βόμβες και τα πυρομαχικά που κατασχέθηκαν δείχνουν ότι οι τρομοκράτες είχαν πάει εκεί για να διαπράξουν μια σφαγή» τόνισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

640x640 3

REUTERS/Hakan Akgun

Χιλιάδες άνθρωποι απέτιναν φόρο τιμής στους δύο νεκρούς, τα φέρετρα των οποίων είχαν καλυφθεί με την τουρκική σημαία και είχαν τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου. Την ίδια ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ ανακοίνωσε ότι 18 άνθρωποι έχουν ήδη τεθεί υπό κράτηση και κατηγόρησε τους Κούρδους αυτονομιστές του PKK ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ