ΚΟΣΜΟΣ

Με τον ανήλικο γιο του διέφυγε ο μακελάρης του Ρέινα

Με τον ανήλικο γιο του διέφυγε ο μακελάρης του Ρέινα
Dogan News Agency (DHA) via REUTERS

Ο Αμντουλγκαντιρ Μασαρίποφ, ο Ουζμπέκος που σκόρπισε τον θάνατο τη βραδιά της Πρωτοχρονιάς στο νυχτερινό κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, διέφυγε αμέσως μετά την επίθεση, με τον ανήλικο γιο του.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται τουρκικές αστυνομικές πηγές, που σημειώνουν πως ο Αμπού Μοχάμεντ Χορασανί, όπως ήταν το «κωδικό» όνομα του μαχητή του Ισλαμικού Κράτους από το Ουζμπεκιστάν, αφού άνοιξε πυρ μέσα στο νυχτερινό κέντρο, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 65, στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του, σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης, πήρε τον τετράχρονο γιο του κι εξαφανίστηκε.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ, η αστυνομία συνέλαβε έπειτα από έφοδο σε σπίτι στην συνοικία Μαλτεπέ, την σύζυγο του Μασαρίποφ. Δημοσιεύματα προηγούμενων ημερών έκαναν λόγο για σύλληψη της συζύγου του φερόμενου ως δράστη αμέσως μετά την επίθεση, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, φιλοξενώντας μάλιστα και δηλώσεις της, σύμφωνα με τις οποίες η ίδια ενημερώθηκε για το μακελειό στο Ρέινα από την τηλεόραση, υποστηρίζοντας ότι η ίδια δεν γνώριζε ότι ο σύζυγός της ήταν μαχητής του ISIS.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες ξεκαθαρίζουν ότι η σύλληψή της έγινε αργά το βράδυ της 11η Ιανουαρίου, με την 1,5 ετών κόρη της να τίθεται υπό την προστασία των τουρκικών αρχών.

Η τουρκική αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Μασαρίποφ έφθασε στην χώρα στις αρχές του 2016 με τα δύο του παιδιά. Νοίκιασε ένα σπίτι στην συνοικία Μπασάκσεχίρ της Κωνσταντινούπολης περί τα τέλη Δεκεμβρίου 2016, όπου ζούσε με τα παιδιά και τη σύζυγό του, την οποία αποχαιρέτησε τη μοιραία βραδιά πριν φύγει από το σπίτι.

«Είπαμε αντίο και εκείνος έφυγε από το σπίτι», είπε η σύζυγός του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία κατά την ανάκρισή της, με τις τουρκικές αρχές να προσπαθούν να εντοπίσουν τα πρόσωπα που ενδεχομένως βοήθησαν τον Μασαρίποφ και πιθανόν σχετίζονται με θύλακες του ISIS στην Κωνσταντινούπολη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ