ΚΟΣΜΟΣ

Χειροπέδες σε εννέα Τούρκους συνταγματάρχες στα κατεχόμενα

Χειροπέδες σε εννέα Τούρκους συνταγματάρχες στα κατεχόμενα
REUTERS/φωτογραφία αρχείου

Στη σύλληψη εννέα Τούρκων συνταγματαρχών στα κατεχόμενα προχώρησε ο τουρκικός στρατός, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά των υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν, κάνει λόγο το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του πρακτορείου που μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας, οι εννέα συνταγματάρχες που υπηρετούν στον στρατό κατοχής μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στην Άγκυρα με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα.

Όπως αναφέρει το politis.com.cy, ακολούθησε έρευνα στους χώρους εργασίας και διαμονής των εννέα στρατιωτικών.
Η «Τρομοκρατική Οργάνωση Φετουλάχ» (FETO), όπως ονομάζεται από την κυβέρνηση το δίκτυο επιρροής του συντηρητικού ισλαμιστή ιεροκήρυκα και πρώην συμμάχου του Ταγίπ Ερντογάν, έχει προστεθεί και στην λίστα παράνομων οργανώσεων και της «ΤΔΒΚ». Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν έχει υπάρξει η όποια σύλληψη Τουρκοκύπριου.

Από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 η τουρκική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια ευρεία εκστρατεία απολύσεων και συλλήψεων στις δυνάμεις ασφαλείας και τη δικαιοσύνη, αλλά και την δημόσια υπηρεσία, την κρατική μηχανή και την εκπαίδευση. Δεκάδες χιλιάδες ύποπτοι για συμμετοχή στην FETO έχουν τεθεί μέχρι σήμερα υπό κράτηση στην Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ