ΚΟΣΜΟΣ

Γ. Καραθανάσης, έζησε τη νυχτερινή μάχη των καρτέλ στο Μεξικό

Γ. Καραθανάσης, έζησε τη νυχτερινή μάχη των καρτέλ στο Μεξικό

Ο Γιώργος Καραθανάσης, ο Έλληνας που βρισκόταν στο «Blue parrot», τη στιγμή των πυροβολισμών, μιλάει στο CNN Greece για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών των καρτέλ ναρκωτικών που έγινε μπροστά στα μάτια του στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας, στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.

«Η κοπέλα δίπλα μου, δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι», λέει σοκαρισμένος ο έλληνας dj που βρίσκονταν εκεί μαζί με δύο ακόμη Έλληνες οι οποίοι είναι επίσης καλά στην υγεία τους.

Capture n13

«Έπεσα στην θάλασσα για να σωθώ»

«5.000 άνθρωποι έπεσαν ξαφνικά στο πάτωμα. Δίπλα μου, μία κοπέλα δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι. Έπεσα μέσα στην θάλασσα για να σωθώ. Πήρα την κοπέλα που ήταν μαζί μου και κρυφτήκαμε. Όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής άνοιξαν τις πόρτες τους για να μας φυγαδεύσουν. Ακόμα και τώρα επικρατεί πανικός. Δεν ξέρω πόσοι είναι τελικά οι νεκροί. Ο στρατός δεν μας αφήνει να βγούμε έξω».

Ο έλληνας dj ήταν καλεσμένος στο 10ημερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής. Όπως λέει στο CNN Greece, πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο. Το βράδυ των πυροβολισμών, ήταν το τελευταίο βράδυ της διοργάνωσης, γι’ αυτό κι αρχικά, πίστεψαν ότι πρόκειται για βεγγαλικά.

https://www.instagram.com/p/p

«Τα παπούτσια μου έχουν ακόμη αίμα»

«Κατά της 3 το πρωί ακούσαμε αρχικά 4 πυροβολισμούς. Πιστέψαμε ότι ήταν βεγγαλικά για το κλείσιμο της διοργάνωσης. Δεν είδαμε όμως κάτι. Ξαφνικά έκλεισε η μουσική και 5000 άνθρωπο πέσαμε στο πάτωμα. Πρώτα πυροβόλησαν και σκότωσαν τους σεκιούριτι έξω από το μαγαζί. Ήταν 4 οι άνθρωποι που άνοιξαν πυρ. Δυο μπροστά και δύο πίσω από το κλαμπ. Τα παπούτσια μου έχουν ακόμη αίμα»

«Είμαστε ακόμη τρομοκρατημένοι. Ζήσαμε μια φρίκη. Τώρα καταλαβαίνω τι ζούνε οι άνθρωποι που πέφτουν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων», λέει ο έλληνας dj.

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρόξενο στο Μεξικό, Πέτρο Παναγιωτόπουλο, στο κλαμπ υπήρχαν τρεις έλληνες (Γιώργος Καραθανάσης, Γιάννης Δούρας, Ίωνας Τσέντρας). «Και οι τρεις είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Γίνονται προσπάθειες με τον επίτιμο Πρόξενό μας, κ. Μαφούτ, ώστε οι τρεις Έλληνες να επιστρέψουν άμεσα στην πατρίδα», λέει στο CNN Greece, ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Έτσι λύνουν τις διαφορές τους τα καρτέλ

«Στην αρχή θεωρήθηκε ότι μπορεί να είναι τρομοκρατική επίθεση, το ενδεχόμενο όμως αποκλείστηκε άμεσα από τον στρατό και την αστυνομία. Πρόκειται ξεκάθαρα για καρτέλ ναρκωτικών» λέει ο Έλληνας πρέσβης. «Τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών είναι συχνά στο Καλκούν. Στη Πλάγια ντελ Κάρμεν υπάρχει προϊστορία στο ξεκαθάρισμα».

Στο έλεος των εμπόρων ναρκωτικών

Το Πλάγια ντελ Κάρμεν βρίσκεται σε απόσταση 68 χιλιομέτρων από το Κανκούν. Εκεί συχνάζουν Αμερικανοί αλλά και Ευρωπαίοι τουρίστες. Η περιοχή, όμως, βρίσκεται στο έλεος των εμπόρων ναρκωτικών με την αστυνομία να βαρύνεται από καχυποψία και την επέμβαση του στρατού να είναι απαραίτητη σε τέτοιου είδους ξεκαθαρίσματα.

Καχυποψία για την αστυνομία – Επέμβαση στρατού

Όπως λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος, υπάρχει καχυποψία ως προς τη σχέση της αστυνομίας με τα καρτέλ. «Τόσο στην ομοσπονδιακή, όσο και στην τοπική αστυνομία, επικρατεί ένα πνεύμα διαφθοράς. Έτσι, ο στρατός έχει αναλάβει αυτή τη μεγάλη αυτή ευθύνη και το έχει πληρώσει με νεκρούς» λέει ο Έλληνας Πρόξενος.

5 νεκροί - Νεκροί οι φρουροί ασφαλείας

Οι έρευνες συνεχίζονται από τις αρμόδιες αρχές. Ωστόσο, οι έως τώρα πληροφορίες μιλάνε για 5 νεκρούς (μεταξύ αυτών 3 ξένοι) και 12 τραυματίες.

«Προς το παρόν, μας ενημέρωσαν ότι ένα πρόσωπο άνοιξε πυρ» λέει η Κριστίνα Τόρες, η δήμαρχος του Σολιδαριδάδ, της περιοχής όπου βρίσκεται η δημοφιλής παραλία, διευκρινίζοντας ότι οι αρχές επικοινωνούν αυτήν την στιγμή με τα προξενεία των ΗΠΑ, του Καναδά και της Κολομβίας για να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τους υπηκόους τους.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ είπαν ότι τρεις φρουροί ασφαλείας σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς, επιβεβαιώνοντας ότι ένας ένοπλος άνοιξε πυρ.

Οι τρεις έλληνες θα μεταφερθούν σε ασφαλέστερη πόλη μέχρι να οριστεί η ημέρα επιστροφής τους στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ