ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Ουδείς θα αγνοεί εφεξής τους Αμερικανούς»

Τραμπ: «Ουδείς θα αγνοεί εφεξής τους Αμερικανούς»
REUTERS/Yuri Gripas

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και επισήμως πλέον ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Στη 15λεπτη ομιλία του αμέσως μετά την ορκωμοσία του δεσμεύτηκε να θέσει την «Αμερική πάνω απ’ όλα». Όπως είπε αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια χώρα την οποία σκιαγράφησε να υποφέρει από το έγκλημα, τις συμμορίες και τα ναρκωτικά –χρεώνοντας, εμμέσως, αυτή την κατάσταση σε πολιτικές των προκατόχων του οι οποίοι αντί να στηρίξουν τις σκληρά εργαζόμενες οικογένειες βοήθησαν το κατεστημένο. Όπως διεμήνυσε στους Αμερικανούς: «Ουδείς και ποτέ θα σας αγνοήσει πλέον».

«Είτε είμαστε έγχρωμοι ή λευκοί όλοι απολαμβάνουμε τις ένδοξες ελευθερίες. Όλα τα παιδιά βλέπουν τον ίδιο ουρανό», τόνισε ο νέος πρόεδρος στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ με ένα καινούριο διάταγμα που πρέπει να ακουστεί σε όλη τη χώρα. Ένα νέο όραμα θα κυβερνά τη χώρα μας. Πάντα η Αμερική θα έρχεται πρώτη. Πρώτα η Αμερική το όραμά μας».

«Μαζί θα καθορίσουμε την πορεία της Αμερικής και του κόσμου για τα επόμενα χρόνια. Θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, αλλά θα τα καταφέρουμε», είπε και ευχαρίστησε τον προκάτοχο του Μπαράκ Ομπάμα και την σύζυγό του Μισέλ, για όσα προσέφεραν: «Είμαστε ευγνώμονες στην Μισέλ Ομπάμα και τον Μπάρακ Ομπάμα για όσα έδωσαν στην χώρα μας».

5trump

(REUTERS/Mike Segar)

Ο νέος πρόεδρος προανήγγειλε έργα και κινήσεις που θα προάγουν την παραγωγική διαδικασία: «Θα αποκτήσουμε νέους δρόμους, γέφυρες, τουνέλ και θα δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να φύγουν από την πρόνοια και να αποκτήσουν μία θέση εργασίας. Θα αγοράζουμε αμερικανικά προϊόντα και θα παράγουμε νέα προϊόντα».

1trump obama

(REUTERS/Rick Wilking)

«Πλέον μεταφέρεται η ισχύς από την Ουάσινγκτον σε εσάς», είπε και πρόσθεσε: «Υπήρξαν άνθρωποι που έζησαν πολύ καλά αλλά όχι όλοι οι πολίτες. Το κατεστημένο προστάτεψε τον εαυτό του αλλά όχι τους ανθρώπους. Σε κανένα σημείο της χώρας όλα αυτά θα αλλάξουν αυτή τη στιγμή, σε αυτό ακριβώς το σημείο, γιατί αυτή η στιγμή είναι η δική σας στιγμή. Σας ανήκει. Σε όλους όσους έχουν έρθει εδώ και όσοι παρακολουθούν αυτή την τελετή. Οι ΗΠΑ είναι η δική σας χώρα».

Έβαλε στο επίκεντρο τον λαό και τους «ξεχασμένους πολίτες» που θα επιστρέψουν, όπως είπε, από την αφάνεια.

7trump

(REUTERS/Mike Segar)

«Το έθνος υπάρχει για να εξυπηρετεί τους πολίτες, για να δίνει καλά σχολεία και καλές δουλειές. Αυτές είναι δίκαιες και λογικές αξιώσεις, αλλά για πολλούς υπάρχει μία τελείως διαφορετική πραγματικότητα. Κλειστά εργοστάσια σαν ταφόπλακες, ένα εκπαιδευτικό σύστημα που ταλανίζεται ακόμα κι αν θεωρείται πλούσιο στερεί την πραγματική εκπαίδευση από τους πολίτες».

6trump

(REUTERS/Kevin Lamarque)

«Ο όρκος που έδωσα σήμερα είναι ένας όρκος πίστης για τους Αμερικανούς. Για πολλές δεκαετίες πλουτίσαμε τις ξένες βιομηχανίες και προσφέραμε τον στρατό μας σε άλλες χώρες, ενώ θα έπρεπε να υπερασπιζόμαστε τα δικά μας σύνορα», ανέφερε τονίζοντας εκ νέου την ανάγκη να δοθεί περισσότερη σημασία στο ίδιο το έθνος.

«Πλουτίσαμε άλλες χώρες, ενώ η εμπιστοσύνη στη δική μας χώρα κατέρρεε», επεσήμανε με νόημα.

3trump

(REUTERS/Rick Wilking)

«Θα πολεμήσω στο πλευρό σας με κάθε ανάσα μου. Θα φέρουμε πίσω τα σύνορά μας, τις δουλειές, τον πλούτο μας και τα όνειρά μας», είπε κάνοντας ειδική μνεία στην τζιχαντιστική απειλή και το Ισλαμικό Κράτος εναντίον του οποίου, όπως υπογράμμισε, ο πόλεμος θα συνεχιστεί έως ότου «εξαφανιστεί από προσώπου γης. Θα βρούμε ξανά το νόημα της πίστης του ενός προς τον άλλον. Δεν υπάρχει χώρος για προκαταλήψεις, όταν επικρατεί ο πατριωτισμός. Όταν η Αμερική είναι ενωμένη κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει. Είμαστε προστατευμένοι και πάντα προστατευόμαστε από τους υπέροχους άντρες και τις υπέροχες γυναίκες του στρατού μας, αλλά πάνω από όλα προστατευόμαστε από τον Θεό».

«Μαζί θα κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά. Σας ευχαριστώ από καρδιάς και ο Θεός να σας ευλογεί και την Αμερική».

4trump

(REUTERS/Rick Wilking)

1melania

(REUTERS/Rick Wilking)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ