Ορκωμοσία Τραμπ: Θερμές ευχές Πάπα Φραγκίσκου στον νέο πρόεδρο

Τις θερμές ευχές του προς το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που ορκίστηκε νωρίτερα σήμερα, έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Οι αποφάσεις του «να καθοδηγούνται από τις πλούσιες πνευματικές κι ηθικές αξίες» του αμερικανικού λαού, με επιπλέον «έγνοια για τους φτωχούς», έγραψε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
«Προσεύχομαι προκειμένου οι αποφάσεις σας να καθοδηγούνται από τις πλούσιες πνευματικές κι ηθικές αξίες που διαμόρφωσαν την ιστορία του αμερικανικού λαού και από την δέσμευση του έθνους σας για την προαγωγή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ελευθερίας στον κόσμο».
«Υπό την προεδρία σας, (προσεύχομαι) το (διεθνές) κύρος της Αμερικής να συνεχίσει να διαμορφώνεται πάνω απ’ όλα από την έγνοιά της για τους φτωχούς, όσους απορρίφθηκαν και όσους βρίσκονται σε ανάγκη» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο Πάπας επισήμανε επιπλέον ότι προσεύχεται ο Θεός να δώσει «σοφία» και «δύναμη» στον Τραμπ κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Η Μπριζίτ αγνόησε τον Μακρόν: Αρνήθηκε τη βοήθειά του στο αεροδρόμιο του Λονδίνου (vid)
17:40
Το «Jurassic World Rebirth» ανασταίνει το Box Office με 147 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική
17:32
Στις 11 Σεπτεμβρίου η δίκη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου
17:26
Λονδίνο: Με επισημότητα Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν το ζεύγος Μακρόν
17:17