ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι (pics)

Πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι (pics)
Inquam Photos/Octav Ganea/via REUTERS

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι αφήνοντας τουλάχιστον 40 τραυματίες.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν νεκροί, όμως ένας άνθρωπος είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Η πλειονότητα των θυμάτων έχει εισπνεύσει καπνό ή υποφέρουν από υποθερμία. Κάποιοι άλλοι είχαν υποστεί κατάγματα, γεγονός που υποδεικνύει ότι εξαιτίας του πανικού ίσως πήδηξαν από μια υπερυψωμένη ταράτσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Τα αίτια της πυρκαγιάς, που ξέσπασε περίπου στις 3:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και κατέστρεψε ολοσχερώς το κέντρο Bamboo δεν είναι ακόμη γνωστά, ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα.

640x640 13

Σύμφωνα με τη μονάδα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, το νυχτερινό κέντρο δεν είχε λάβει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και εξαιτίας αυτού του γεγονότος του είχαν επιβληθεί πολλά πρόστιμα από το 2015. Οι Aρχές είχαν δώσει στους ιδιοκτήτες λίγους μήνες διορία για να αποκτήσουν τη σχετική άδεια.

640x640 12

Η πυρκαγιά στο Bamboo σημειώθηκε ενάμιση χρόνο έπειτα από μια από τις χειρότερες τραγωδίες που έχουν σημειωθεί στην ΕΕ εδώ και δεκαετίες: την πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο Colectiv, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 64 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100.

Η πυρκαγιά αυτή είχε ξεσπάσει από τα πυροτεχνήματα που χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια μιας συναυλίας, τα οποία έβαλαν φωτιά στον μονωτικό αφρό που είχε το κτίριο, γεγονός που προκάλεσε πανικό στους θαμώνες πολλοί εκ των οποίων ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν από τη μία και μοναδική έξοδο κινδύνου που διέθετε το κέντρο.

640x640 11

Τοπικοί αξιωματούχοι είχαν δώσει στο Colektiv άδεια λειτουργίας παρόλο που γνώριζαν ότι δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Η τραγωδία αυτή προκάλεσε το ξέσπασμα των μεγαλύτερων διαδηλώσεων που έχουν σημειωθεί στη Ρουμανία τα τελευταία χρόνια κατά της αμέλειας, της έλλειψης απόδοσης ευθυνών και της διεφθαρμένης δημόσιας διοίκησης.

(Πηγή φωτογραφιών: Inquam Photos/Octav Ganea/via REUTERS)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ