ΚΟΣΜΟΣ

Η πρώτη μέρα του Μπαράκ Ομπάμα ως πολίτη (vid)

Η πρώτη μέρα του Μπαράκ Ομπάμα ως πολίτη (vid)
Official White House Photo/φωτογραφία αρχείου Pete Souza

Ο Μπαράκ Ομπάμα την πρώτη ημέρα της νέας του ζωής, μακριά από τον Λευκό Οίκο και τις υποχρεώσεις του πλανητάρχη, έπαιξε γκολφ.

Ο Ομπάμα επισκέφτηκε μαζί με την Μισέλ το ιδιωτικό γήπεδο του δισεκατομμυριούχου Λάρρυ Έλισον (Larry Ellison) το Σάββατο, στην Καλιφόρνια, και είχε άπειρο χρόνο να εξασκηθεί στις τεχνικές του. Μαζί του ήταν οι άνδρες της μυστικής υπηρεσίας, αλλά και μερικοί φίλοι.

Αυτές τις ημέρες, οι Ομπάμα μένουν στην έπαυλη του πρώην πρέσβη στην Ισπανία, Τζέιμς Κόστος απολαμβάνοντας τις διακοπές τους. Ο πρώην πλανητάρχης έχει ξαναβρεθεί εκεί, τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά και το 2014, όταν συνάντησε τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η περίμετρος της περιουσίας περιτριγυρίζεται από δέντρα, αφήνοντας μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα, όχι όμως και των παπαράτσι.

Μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, την Παρασκευή, ο Ομπάμα επιβιβάστηκε σε στρατιωτικό ελικόπτερο και έφυγε για το Μέριλαντ.

Από εκεί πέταξε στην Καλιφόρνια ωστόσο λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και της περιορισμένης ορατότητας του πιλότου, προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο της πολεμικής αεροπορίας, περίπου 44 μίλια μακριά, όπου το προεδρικό ζεύγος, περίμενε η αυτοκινητοπομπή για να τους οδηγήσει στον τόπο της διαμονής τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ