Γαλλία: Ο Αμόν άφησε πίσω τον Βαλς στον α' γύρο των προκριματικών των Σοσιαλιστών
Ο Μπενουά Αμόν, πρώην υπουργός Παιδείας κι αουτσάιντερ της αναμέτρησης για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας ενόψει των προεδρικών εκλογών, προηγείται στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον πρώην πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Όπως γράφει το ΑΠΕ, ο 48χρονος Αμόν επικράτησε σε αυτή την πρώτη αναμέτρηση εξασφαλίζοντας ποσοστό 35,2% των ψήφων, ενώ ο 54χρονος Βαλς, έλαβε περίπου 31% μετά την καταμέτρηση του 30% των ψηφοδελτίων.
Εφόσον τα τελικά αποτελέσματα επιβεβαιώσουν τη νίκη τους, οι δύο άνδρες θα αναμετρηθούν στον δεύτερο και τελικό γύρο της 29ης Ιανουαρίου, όπου θα αναδειχθεί ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου- Μαΐου του 2017.
Τραμπ: «Δεν υφίσταται σχέδιο για την επανέναρξη ευρείας κλίμακας βομβαρδισμών στο Ιράν άμεσα»
04:14
ΤΟ CNN GREECE ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ: Η κρίσιμη μάχη για την έδρα του Τέξας στη Γερουσία λεπτό πρός λεπτό
03:57
Ο Ελληνοαμερικανός Κρις Πάππας εξελέγη γερουσιαστής στο Νιου Χάμσαϊρ
03:56
Μήνυμα Τραμπ στους Δημοκρατικούς: «Θα γίνω ο κύριος Βέτο αν κερδίσουν το Κογκρέσο»
03:41