ΚΟΣΜΟΣ

Αναστασιάδης: «Success story» η επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων

Αναστασιάδης: «Success story» η επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Success story» για την Ευρώπη θα μπορούσε να αποτελέσει η επαναπροσέγγιση και επανένωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Απαντώντας σε ερώτημα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Αννέτας Καββαδία, αν η επαναπροσέγγιση και η επανένωση των δύο κοινοτήτων θα μπορούσε να θέσει ένα νέο «ευρωπαϊκό» παράδειγμα για την ανεκτικότητα και τη συνύπαρξη, ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε με νόημα πως μια «τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε, όντως, να αποτελέσει ένα success story για την Ευρώπη και να καταστήσει την Κύπρο πρότυπο κράτους».

Στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, ο Νίκος Αναστασιάδης επεσήμανε πως μια επιτυχημένη επανένωση της Κύπρου θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μοντέλο ειρηνικής συμβίωσης και να αποτελέσει μια σημαντική ευρωπαϊκή επιτυχία, την οποία η Ευρώπη χρειάζεται σε αυτήν την περίοδο της κρίσης.

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ανάγκη να εξαντληθούν τα περιθώρια για μια δίκαιη, δημοκρατική, βιώσιμη και σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, λύση στο Κυπριακό και εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Αναστασιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ