Χιλή: Κόλαση φωτιάς με νεκρούς και 1,9 εκατ. στρέμματα στάχτη (pics)
Πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καεί και έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξέσπασμα μιας από τις χειρότερες πυρκαγιές που έχουν πλήξει ποτέ τη Χιλή.
Συγκεκριμένα, δύο αστυνομικοί και ένας πυροσβέστης έχασαν την Τετάρτη τη ζωή τους, μετά τον θάνατο -στις 15 Ιανουαρίου- τριών μελών του Εθνικού Σώματος Δρυμών (Conaf), που είναι επιφορτισμένο με τη διαχείριση των δασών.

REUTERS/Pablo Sanhueza
Από τις πυρκαγιές έχουν καταστραφεί σχεδόν 1,9 εκατομμύρια στρέμματα σε περίπου μια εβδομάδα, κυρίως στην κεντρική Χιλή, και χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σημειώνει το ΑΠΕ.
Η κυβέρνηση κήρυξε την περασμένη Παρασκευή κατάσταση φυσικής καταστροφής στις περιοχές Ο'Χίγκινς και Μάουλε, που βρίσκονται στην κεντρική Χιλή.

REUTERS/Pablo Sanhueza
Σχεδόν 4.000 πυροσβέστες, στρατιωτικοί και εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση των πυρκαγιών τις οποίες ευνοούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο τμήμα αυτό της χώρας και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.

REUTERS/Pablo Sanhueza
Η πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι πρόκειται για "τη χειρότερη δασική καταστροφή" στην ιστορία της χώρας.
Ανατροπή για την εθνική πόλο ανδρών - Πέτυχε την πρώτη νίκη στα προκριματικά του World Cup (vid)
19:51
«Σφίγγα» ο Λευκός Οίκος για την επίθεση στο Ιράν: «Μόνο ο Τραμπ» ξέρει τι θα κάνει
19:46
Το Ιράν μοίρασε 180.000 χάπια ιωδίου στους κατοίκους του Μπουσέρ για τυχόν διαρροή ραδιενέργειας
19:41
Ισραήλ: Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τα αλλεπάλληλα πλήγματα με ρουκέτες και πυραύλους
19:32