Κυπριακό: «Θα βοηθήσει την Κύπρο η παραμονή ενός λογικού αριθμού Τούρκων στρατιωτών» λέει ο Ακιντζί
«Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί ένα σύστημα ασφάλειας και εγγυήσεων στην Κύπρο, με το οποίο να αισθάνεται ασφαλής μόνο η μία πλευρά» είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Turk.
Ο Μουσταφά Ακιντζί υπογράμμισε ότι «η τουρκοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία είναι ανοικτές να συζητήσουν προσαρμογή της δομής του 1960 στο 2017» υποστήριξε, ωστόσο, ότι «θα βοηθήσει την Κύπρο η παραμονή ενός λογικού αριθμού Τούρκων στρατιωτών».
«Η παρουσία στρατού συνδέεται με τη συμφωνία συμμαχίας, που θα συνομολογήσουν Ελλάδα, Τουρκία και Κυπριακή Δημοκρατία, με στόχο την ασφάλεια έναντι εξωτερικού κινδύνου», είπε χαρακτηριστικά.
Για το περιουσιακό, ο ανέφερε ότι σε περίπτωση λύσης θα δημιουργηθεί μια επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν με ίσο αριθμό Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και αν χρειαστεί και ξένοι ειδικοί. Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι για να ισχύσουν οι χάρτες που έχουν υποβληθεί, πρέπει να έχουν συμφωνηθεί όλα τα άλλα ζητήματα.

SPONSORED
Καλαμάτα: Με τραύματα στην πλάτη η 39χρονη - Η λεπτομέρεια που ανατρέπει τους ισχυρισμούς του δράστη
21:05
«Βέλη» Τσίπρα στις «αιχμές» Ράμα: «Η στάση μας στον εθνικισμό αποδεικνύεται από τις πράξεις μας»
21:02
Η Κομισιόν καλεί το Ισραήλ να σταματήσει τη στρατιωτική κλιμάκωση στον Λίβανο
20:56
Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν να «κατεβάσουν τα όπλα» δηλώνει ο Τραμπ - Τι ανέφερε για το Ιράν
20:47