ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ευπρόσδεκτοι στη χώρα οι Αμερικανοί κάτοχοι ιρανικής βίζας

Ιράν: Ευπρόσδεκτοι στη χώρα οι Αμερικανοί κάτοχοι ιρανικής βίζας
REUTERS/ PATRICK T. FALLON

Οι Αμερικανοί οι οποίοι έχουν ήδη ιρανικές βίζες μπορούν να εισέλθουν στο Ιράν, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

"Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η απόφασή μας δεν έχει αναδρομική ισχύ. Όλοι οι κάτοχοι έγκυρης ιρανικής βίζας είναι ευχαρίστως ευπρόσδεκτοι", δήλωσε ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ σε μήνυμά του στο Twitter.

Σημειώνεται ότι η Τεχεράνη νωρίτερα υποσχέθηκε να απαντήσει με μέτρα αμοιβαιότητας στην απαγόρευση των ΗΠΑ για την είσοδο επισκεπτών από το Ιράν και έξι άλλες μουσουλμανικές χώρες σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε o πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν...σεβόμενη τον αμερικανικό λαό, όμως για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών της, αποφάσισε να εφαρμόσει μέτρα αμοιβαιότητας μετά την προσβλητική απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών που αφορά του ιρανούς πολίτες και για όσο διάστημα αυτό το μέτρο δεν αίρεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση.

Τα άλλα έξι μουσουλμανικά κράτη τα οποία αφορούν οι περιορισμοί του νέου προέδρου των ΗΠΑ είναι το Ιράκ, η Λιβύη, η Σομαλία, το Σουδάν, η Συρία και η Υεμένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ