ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δεν γιατρεύεται ένας παιδεραστής - Κάρσον: Προσευχηθείτε γι' αυτόν

Τραμπ: Δεν γιατρεύεται ένας παιδεραστής - Κάρσον: Προσευχηθείτε γι' αυτόν
REUTERS/Brian Snyder/Files

Να προσεύχονται για τον Ντόναλντ Τραμπ συνέστησε στους οπαδούς του ο συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον, υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις εκλογές του 2016, καθώς ο δισεκατομμυριούχος αντίπαλός του τον παρομοίασε με παιδεραστή.

"Όταν μίλησα με τον Δρ. Κάρσον για το θέμα αυτό χθες και το πώς θα πρέπει να απαντήσουμε, ήταν τόσο θλιμμένος. Μου είπε: 'Προσευχήσου γι' αυτόν'. Τον λυπάται επειδή πραγματικά τον συμπαθεί", είπε ο εκπρόσωπος του Κάρσον, Άρμστρονγκ Γουίλιαμς, ο οποίος συχνά κάνει δηλώσεις εκ μέρους του στα μέσα ενημέρωσης.

Πρόσθεσε πως "είναι πολύ λυπηρό να τον βλέπουμε να καταρρέει μπροστά στα μάτια μας".

Το βράδυ της Πέμπτης και σε ομιλία του στην Αϊόβα, ο Ντ. Τραμπ αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του Κάρσον πως όταν ήταν παιδί ήταν τόσο οξύθυμος που κάποτε επιτέθηκε σε έναν φίλο του με μαχαίρι, επεισόδιο που, σύμφωνα με τον Κάρσον, στάθηκε αφορμή να ενισχυθεί η πίστη του στον Θεό.

"Πόσο ηλίθιοι είναι οι άνθρωποι στην Αϊόβα; Πόσο ηλίθιοι είναι οι άνθρωποι αυτής της χώρας για να πιστεύουν αυτές τις ανοησίες;" είπε ο Τραμπ τονίζοντας ότι το επεισόδιο αυτό δείχνει ότι ο Κάρσον έχει "παθολογικό" χαρακτήρα.

Συμπλήρωσε: "Αν έχεις μια παθολογία, δεν υπάρχει θεραπεία. Αν είσαι παιδεραστής, δεν υπάρχει θεραπεία. Δεν μπορούν να σε σταματήσουν".

Απάντησε μάλιστα δεικτικά στον ισχυρισμό του Κάρσον ότι το μαχαίρι χτύπησε στην αγκράφα της ζώνης του φίλου του, λεπτομέρεια την οποία ο Τραμπ έσπευσε να γελοιοποιήσει, δείχνοντας τη δική του ζώνη.

"Χτύπησε στη ζώνη. Χτύπησε τη ζώνη και το μαχαίρι έσπασε. Κι εγώ φοράω ζώνη", συνέχισε. "Αν κάποιος με χτυπήσει με μαχαίρι θα κινηθεί προς τα μέσα, επειδή κινείται εδώ κι εκεί".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ