ΚΟΣΜΟΣ

Οι σωματοφύλακες της Λεπέν «όρμηξαν» σε δημοσιογράφο (vid)

Οι σωματοφύλακες της Λεπέν «όρμηξαν» σε δημοσιογράφο (vid)
REUTERS/Jacky Naegelen

Δημοσιογράφος δέχτηκε επίθεση από άνδρες της ασφαλείας της Μαρίν Λεπέν, την ώρα που κάλυπτε την επίσκεψη της σε εκδήλωση στο σαλόνι των επιχειρήσεων το οποίο έλαβε χώρα στο Παρίσι, το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έχει καταγράψει η γαλλική Ηuffington Post, ο δημοσιογράφος βρισκόταν ανάμεσα στο πλήθος των ρεπόρτερ που είχε περιτριγυρίσει την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου. Ωστόσο, η Λεπέν δεν δεχόταν να απαντήσει σε όλους τους δημοσιογράφους, όλων των σταθμών, με αποτέλεσμα όταν προσπάθησε να πλησιάσει, οι σωματοφύλακες της του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον σπρώχνουν με βία.

Τελικά τον έβγαλαν έξω σηκωτό.

Οι διάλογοι που ακολουθούν:

«Είστε καλά; Αφήστε με!» φωνάζει ο δημοσιογράφος, ενώ οι μπράβοι του φωνάζουν: «Έξω, Έξω». «Αφήστε με και ζητήστε αμέσως συγνώμη για αυτήν την βιαιότητα. Δεν γνωρίζετε την ελευθερία του τύπου;» τους ρωτάει.

Το μόνο που κατάφερε ο ρεπόρτερ όμως είναι να εξαγριώσει ακόμα περισσότερο τους φύλακες και τελικά να μην μπει στο χώρο.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, ένας ακόμη από τους λόγους που προκλήθηκε τέτοια ένταση, είναι πως ο ρεπόρτερ που εργάζεται σε τηλεοπτικό σταθμό, προσπάθησε να αμφισβητήσει την υποψήφια της ακροδεξιάς για τις προεδρικές εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ