ΚΟΣΜΟΣ

Μικρή Ιρανή πήρε άδεια να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε επείγουσα εγχείρηση

Μικρή Ιρανή πήρε άδεια να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε επείγουσα εγχείρηση
Twitter

Η Fatemeh Reshad είναι μόλις τεσσάρων μηνών και έχει σπάνια καρδιακή πάθηση. Αν το παιδί δεν μπει άμεσα στο χειρουργείο κινδυνεύει να πεθάνει.

 

Σύμφωνα με τον θείο της Samad Taghizadeh, οποίος έχει την πάρει την αμερικανική υπηκοότητα και ζει στο Πόρτλαντ η μικρή έπρεπε να εγχειριστεί άμεσα ώστε να διορθωθούν ορισμένες σοβαρές καρδιακές ανωμαλίες.

Η μικρή και μέλη της οικογένειάς αποφάσισαν να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α για να γίνει η εγχείρηση. Σχεδίαζαν να ταξιδέψουν από το Ιράν προς το Ντουμπάι περιμένοντας να πάρουν τουριστική βίζα για να εισέλθουν στις ΗΠΑ. Μετά όμως το διάταγμα που είχε υπογράψει ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν.

Η άρση του διατάγματος ανοίγει το δρόμο για να γίνει το ταξίδι. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo ανακοίνωσε πως το Ιατρικό Κέντρο Mount Sinai Medical Center του Μανχάταν προσφέρθηκε να κάνει δωρεάν την εγχείρηση στο παιδί, με την οικογένεια να επιλέγει τελικώς το Πόρτλαντ, τόσο λόγο του εξειδικευμένου τμήματος Παιδικής Καρδιολογίας του νοσοκομείου, όσο και για να βρίσκονται κοντά στο θείο και τους παππούδες της μικρούλας.

«Παραδόξως, η ομοσπονδιακή απαγόρευση δεν θα επέτρεπε στο παιδί να λάβει ιατρική βοήθεια και κυριολεκτικά έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο. Γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα πιστεύω μας ως Αμερικανοί, αλλά και ως μέλη της ανθρωπότητας», ανέφερε ο Cuomo σε δήλωσή του.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε στην Fatemeh Reshad και την οικογένειά της την άδεια να εισέλθουν στις ΗΠΑ. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τη Διεθνή Οργάνωση Αρωγής για τους πρόσφυγες και τους εταίρους τους για να εξασφαλίσουμε πως το μωράκι θα έχει την ιατρική βοήθεια που χρειάζεται, και θα παλέψουμε για όσους αποκλείονται άδικα από την είσοδό τους στις ΗΠΑ».

Το βρέφος αναμένεται στο Πόρτλαντ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ