ΚΟΣΜΟΣ

Νέο σκάνδαλο για τη σύζυγο του Φρανσουά Φιγιόν

Νέο σκάνδαλο για τη σύζυγο του Φρανσουά Φιγιόν
REUTERS/Pascal Rossignol

H σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν, Πενέλοπι, την οποία βαρύνουν υποψίες ότι επωφελήθηκε οικονομικά από αργομισθίες με την ιδιότητα της κοινοβουλευτικής βοηθού, έλαβε επιπλέον το ποσό των 45.000 ευρώ ως αποζημίωση απόλυσης από την θέση της, ποσό που της κατέβαλε η Εθνοσυνέλευση, όπως γράφει η εφημερίδα Le Canard enchaîné.

Στην Φιγιόν καταβλήθηκε το 2002 το ποσό των «16.000 ευρώ ως αποζημίωση, ήτοι το ισοδύναμο μισθολογικών απολαβών 5 μηνών» στο πλαίσιο μιας σύμβασης εργασίας διάρκειας 5 ετών με τον σύζυγό της, παρά το γεγονός ότι προσλήφθηκε ξανά από τον διάδοχό του στην Εθνοσυνέλευση, Μαρκ Ζουλόντ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας.

«Ο νόμος δεν προβλέπει ένα τέτοιο ύψος αποζημίωσης απόλυσης για ένα κοινοβουλευτικό συνεργάτη» τονίζεται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, έλαβε επίσης, το Νοέμβριο του 2013, το ποσό των «29.000 ευρώ ως πριμοδότηση» αφού εργάστηκε εκ νέου για τον σύζυγό της, που είχε επανεκλεγεί βουλευτής, για ένα διάστημα 1,5 έτους.

Η γαλλική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνα για να αποσαφηνιστεί η αλήθεια σχετικά με την εργασία που έκανε ή που δεν έκανε για 15 χρόνια η Πενέλοπι Φιγιόν, μια υπόθεση που έχει στοιχίσει πολιτικά στον σύζυγό της ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Άνοιξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ