«Το σπίτι της φρίκης» που έγινε διάσημο από την «Λίστα του Σίντλερ» θα μετατραπεί σε βίλα
Το «Σπίτι του Τρόμου», που έγινε διάσημο μέσα από την ταινία η «Λίστα του Σίντλερ» αναμένεται να μετατραπεί σε πολυτελή βίλα.
Το σπίτι ανήκε στον ναζί υπολοχαγό των SS, Amon Göth ο οποίος είχε μείνει στην ιστορία για τα φρικιαστικά βασανιστήρια στους έγκλειστους του στρατοπέδου συγκέντρωσης Kraków-Płaszów. Εδώ και εξήντα χρόνια έχει εγκαταλειφθεί, όμως τώρα ο νόμιμος ιδιοκτήτης της θέλει να την ανακαινήσει.
Τα βράδια μεθούσε και ξυλοκοπούσε τους υπηρέτες του σπιτιού. Τις μέρες που κατέβαινε στο στρατόπεδο, σκότωνε όποιον κατά τη γνώμη του τεμπέλιαζε.
Στο σπίτι ο Göth ζούσε με την ερωμένη του Ruth Irene Kalder. «Έζησε την πιο πολυτελή ζωή» είπε ένας επιζών. «Είχε μια όμορφη βίλα. Καθημερινά υπήρχαν παραδόσεις νωπών κρεάτων, φρέσκων αλλαντικών, φρέσκων φρούτων και λαχανικών, κρασιού και λικέρ».

(Πηγή: Trip Advisor)

(Πηγή: Thames Television)
Σήμερα η βίλα ανήκει στον αρχιτέκτονα Artur Niemyski ο οποίος θέλει να την μετατρέψει σε πολυτελή βίλα. Υπάρχει όμως ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που εργάζεται για τη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος που πιστεύει ότι πρέπει να μετατραπεί σε μνημείο που θα τιμά τους εκατοντάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εκεί.
SPONSORED
Θεοδωρικάκος: «Δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα αν η παράταξη δεν έδινε τις μάχες ενωμένη»
19:36
Το ποντιακό γλέντι μετατράπηκε σε πεδίο μάχης: Βίντεο από την συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη
19:25
Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Σφοδρή σύγκρουση τρένου με λεωφορείο - Οκτώ νεκροί και 32 τραυματίες
19:19
Υποψηφιότητα απέναντι στον Στάρμερ θέτει ο Στρίτινγκ σε περίπτωση εκλογών στη Βρετανία
19:02