Μάχη για να σωθούν φάλαινες που ξεβράστηκαν σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας (Pic+Vid)
Διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να σώσουν "φάλαινες πιλότους" στο Golden Bay της Νέας Ζηλανδίας.
Σύμφωνα με τις Αρχές το 70% εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλες πενήντα βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση. Πρωταρχικός στόχος των εθελοντών είναι όσες επέζησαν να κρατηθούν υγρές μέχρι να καταφέρει η παλίρροια να τις τραβήξει πίσω στα βαθιά νερά του ωκεανού.
«Δεδομένου του αριθμού των φαλαινών που έχουν πεθάνει, εκείνες που είναι ακόμα ζωντανές είναι σε πολύ κακή κατάσταση», είπε στο Ραδιόφωνο της Νέας Ζηλανδίας ο Andrew Lamason, περιφερικός διευθυντής της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος.

Ένας άλλος εθελοντής δήλωσε από την πλευρά του: «Είναι εκπληκτικό! Υπάρχουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν μόλις έμαθαν τι έχει συμβεί».
Η αιτία της απώλειας προσανατολισμού των φαλαινών δεν είναι γνωστή ωστόσο η Darren Grover επικεφαλής της περιβαλλοντικής οργάνωσης Project Jonah, εκτιμά πως τα ρηχά λασπώδη νερά της Golden Bay τα μπερδεύουν και έτσι είναι ευάλωτα στα ρεύματα.
Μύκονος: 35χρονος οδηγός έκλεψε από τουρίστα επώνυμη τσάντα και ρολόι αξίας 75.000 ευρώ
14:54
Λακωνία: Παρασκευή απολογείται ο 55χρονος που έκρυβε το νεκρό πατέρα του σε καταψύκτη για τη σύνταξη
14:53
«Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Πυρ ομαδόν από πρώην στελέχη του κόμματος Καρυστιανού στην ηγεσία
14:45
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου: Υπογραφές για την είσοδο της γαλλικής Meridiam στο έργο
14:35