Τουρκία: Στις 16 Απριλίου το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικύρωσε τη συνταγματική μεταρρύθμιση που ανοίγει τον δρόμο για ένα προεδρικό σύστημα και για ενίσχυση των εξουσιών του, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το γραφείο του.
Σύμφωνα με δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, το δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου.
«Αν θέλει ο Θεός, η Τουρκία θα μπει σε μια νέα εποχή το βράδυ της 16ης Απριλίου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κουρτουλμούς.
Ο Ερντογάν υποστηρίζει πως η μεταρρύθμιση θα προσφέρει σταθερότητα σε μια περίοδο αναταραχής και θα αποτρέψει μια επιστροφή στις εύθραυστες συμμαχίες του παρελθόντος. Οι αντίπαλοί του εκφράζουν φόβους ότι θα σημάνει ενίσχυση της αυταρχικής διακυβέρνησης.
ΧΡΗΜΑ
Eπιστροφή ενοικίου: Μέχρι πότε υποβάλλεται η τροποποιητική δήλωση από τους ενοικιαστές
01:00
ΧΡΗΜΑ
ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας
00:30
ΚΟΣΜΟΣ
Μελόνι: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να μην εξαρτάται από άλλους
23:57
ΚΟΣΜΟΣ
Υπάρχει αλληλοκατανόηση ανάμεσα σε Πούτιν και Γουίτκοφ αποκαλύπτει σύμβουλος του Κρεμλίνου
23:48
ΕΛΛΑΔΑ