Συρία: Οι αντάρτες θέτουν εν αμφιβόλω την παρουσία τους στο Καζακστάν
Ένα στέλεχος οργάνωσης των ανταρτών στη Συρία έθεσε τη Δευτέρα υπό αμφισβήτηση το εάν θα πάρουν μέρος στις συνομιλίες στο Καζακστάν, οι οποίες οργανώνονται με την υποστήριξη της Ρωσίας, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι απέτυχε να πείσει την κυβέρνηση της Δαμασκού να εφαρμόσει πλήρως τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός ή να προχωρήσει σε χειρονομίες καλής θέλησης όπως μια απελευθέρωση κρατουμένων.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η κυβέρνηση του Καζακστάν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι προσκάλεσε τη συριακή κυβέρνηση και αντιπροσωπείες οργανώσεων ανταρτών σε μια σύνοδο που θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Φεβρουαρίου. Τα δύο μέρη παρέστησαν σε παρόμοιες, συνομιλίες στην Αστάνα τον περασμένο μήνα.
Ο Μοχάμαντ αλ Άμπουντ, ανώτερο στέλεχος των ανταρτών, δήλωσε ότι δεν θα πάει αντιπροσωπεία τους στην Αστάνα. «Υπήρξαν παραβιάσεις της εκεχειρίας και οι Ρώσοι δεν εκπλήρωσαν τις δεσμεύσεις τους να σταματήσουν αυτές τις παραβιάσεις», επισήμανε ο αλ Άμπουντ μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ένας δεύτερος αξιωματούχος των ανταρτών, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι ενδέχεται να πάνε στην Αστάνα μερικοί εκπρόσωποι των ανταρτών, αλλά μόνο εάν υπάρξει πρόοδος μέσα στις επόμενες δύο ημέρες. «Δεν πάει (ολόκληρη) η αντιπροσωπεία», διευκρίνισε.
Νότια Κορέα: Στις 19 Φεβρουαρίου αναμένεται η ετυμηγορία στη δίκη του πρώην προέδρου Γιουν
23:07
Αγρότες: Η πρώτη συνάντηση, τα «δώρα» Μητσοτάκη και η επιμονή των «σκληρών»
22:55
Η Μόσχα ανέλαβε τον έλεγχο τεσσάρων εργοστασίων της δανικής αλυσίδας Rockwool
22:44
Axios: Μυστική συνάντηση Στιβ Γουίτκοφ με τον εξόριστο πρίγκιπα διάδοχο του Ιράν
22:32