Τουρκία: 544 συλλήψεις για διασυνδέσεις με το PKK
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Δευτέρα, περισσότερους από 500 ανθρώπους στη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα για τη σύλληψη υπόπτων για διασυνδέσεις με το στρατιωτικό σκέλος του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, υψηλόβαθμα στελέχη του PKK, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 544 συλληφθέντων κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν σε 25 επαρχίες. Αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν επίσης, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και τη Σμύρνη.
Μεταξύ των 45 συλληφθέντων στη νοτιοανατολική επαρχία Γκαζιαντέπ είναι και στελέχη του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού κυβερνήτη.
Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί το HDP, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στο Κοινοβούλιο ότι αποτελεί την πολιτική προέκταση του PKK, ενώ αρκετοί αξιωματούχοι και βουλευτές του, κρατούνται καθώς κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το PKK.
Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών: Απέκτησε χειρόγραφα του Όρσον Γουέλς και το όσκαρ του Γκίλμπερτ
11:48
Απεργία ταξί: Η συγκέντρωση και πορεία των οδηγών στο κέντρο της Αθήνας (pics)
11:39
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Αθανάσιος Χειμάρας
11:35
Συνελήφθη 22χρονος μοτοσικλετιστής για επικίνδυνη οδήγηση στη Θεσσαλονίκη
11:32