ΚΟΣΜΟΣ

Η ιστορία ενός αδέσποτου γάτου που έγινε κινηματογραφικός αστέρας (vid)

Η ιστορία ενός αδέσποτου γάτου που έγινε κινηματογραφικός αστέρας (vid)
Sony Pictures

Ο Bob μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ένας αδέσποτος γάτος που κυκλοφορούσε στους δρόμους του Λονδίνου. Σήμερα είναι ένας χολιγουντιανός αστέρας ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ταινία «A Street Cat Named Bob» του Καναδού σκηνοθέτη Roger Spottiswoode.

 

Ο Bob είναι ένας ξανθός γατούλης που κατάφερε να αλλάξει τη ζωή του πλανόδιου τοξικομανή μουσικού James Bowen, τον οποίο στην ταινία ενσαρκώνει ο Luke Treadaway.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς της ταινίας ο Bob δε θα υποδυόταν τον εαυτό του στον κινηματογράφο καθώς οι παραγωγοί είχαν δέκα ειδικά εκπαιδευμένους γάτους, οι οποίοι ταξίδεψαν από τον Καναδά στο Λονδίνο για να τον ντουμπλάρουν.

Τελικά οι εκπαιδευμένοι γάτοι αποδείχθηκαν φοβητσιάρηδες και ο Bod εμφανίστηκε στην ταινία.

«Οι παραγωγοί έφεραν τις γάτες, ήταν πολύ ωραίες γάτες, αλλά δεν γνώριζαν το Λονδίνο. Όσο νύχτωνε έδειχναν να φοβούνται. Ο Bod ήταν μαζί μου και ζητήθηκε η βοήθειά του. Είπαν ότι τα πήγαινε περίφημα, οπότε μου ζήτησαν να τον φέρνω κάθε μέρα. Ήταν πολύ μεγάλη τιμή για μένα» υπογράμμισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Sun, ο James και προσθέτει «Αν κάποιος σε μία εκδήλωση προσπαθήσει να τον αγγίξει τότε όλοι θέλουν να το κάνουν. Δεν είναι όμως άγαλμα. Είναι ζωντανό πλάσμα. Όταν μας πλησιάζουν στο δρόμο και με ρωτούν αν μπορούν να τον χαϊδέψουν, απαντώ: Λοιπόν, να δούμε αν θέλει».

Ο James έχει γράψει έξι βιβλία για τον Bob. «Ο Bob έχει τόσους πολλούς θαυμαστές, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη γάτα» ανέφερε ο Treadaway σε δηλώσεις του εφημερίδα της Αυστραλίας, με αφορμή την προβολή της ταινίας στη χώρα.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ