ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυση της Λεπέν στην Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς της ΕΕ

Μήνυση της Λεπέν στην Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς της ΕΕ
REUTERS/Jacky Naegelen

H Μαρίν Λεπέν κατέθεσε μήνυση σε βάρος της Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ε.Ε., καθώς το ευρωπαϊκό όργανο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ίδια πλήρωνε με κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τους μισθούς δύο βοηθών της που υποτίθεται εργάζονταν εκεί, οι οποίοι όμως, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, στην πραγματικότητα απασχολούνταν αποκλειστικά για το κόμμα της.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας των Βρυξελλών:

Μια μήνυση με δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατατέθηκε στα τέλη Ιανουαρίου ενώπιον δικαστηρίου σε βάρος του Olaf, του οργανισμού για την καταπολέμηση της διαφθοράς της ΕΕ, από τον συνήγορο της κ. Λεπέν. Η μήνυση κατατέθηκε με την κατηγορία των ψευδών λογιστικών στοιχείων και εξετάζεται από δικαστή, η έρευνα του οποίου υπέρ και κατά του ενδιαφερόμενου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην μήνυση, που κατατίθεται και σε βάρος του γενικού γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Κλάους Βέλε, και αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του AFP, οι δικηγόροι της Μαρίν Λεπέν καταγγέλλουν εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την «πρόθεση να υπονομεύσει για πολιτικούς σκοπούς» την δραστηριοποίησή της όπως επίσης και παρατυπίες στη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Περικοπές στο μισθό της Λεπέν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ