ΚΟΣΜΟΣ

Οι αναφορές του Τραμπ στη Σουηδία έφεραν απάντηση από τον πρώην πρωθυπουργό

Οι αναφορές του Τραμπ στη Σουηδία έφεραν απάντηση από τον πρώην πρωθυπουργό
REUTERS/Kevin Lamarque

Σε ομιλία του το Σάββατο στη Φλόριντα, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε σε τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία που είχε γίνει το προηγούμενο βράδυ. 

«Πρέπει να κρατήσουμε ασφαλής την χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας για την εσωτερική ασφάλεια αλλά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. «Δείτε τι συμβαίνει στη Γερμανία. Δείτε τι έγινε χθες τη νύχτα στη Σουηδία», είπε χαρακτηριστικά ο πλανητάρχης και συνέχισε: «Δείτε τι έγινε στις Βρυξέλλες. Δείτε τη Νίκαια. Δείτε το Παρίσι».

Πάντως, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να διαβεβαιώσουν στο Twitter ότι δεν σημειώθηκε καμία επίθεση...

Η αναφορά του Τραμπ στη Σουηδία, έφερε την άμεση απάντηση από τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Καρλ Μπιντ, ο οποίος μέσω ενός tweet αναρωτήθηκε: «Σουηδία; Τρομοκρατική επίθεση; Τι κάπνισε;»

Χωρίς να έχει εξηγηθεί τι ακριβώς μπέρδεψε τον Ντόναλντ Τραμπ και πίστεψε ότι σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία, μια από τις επικρατέστερες θεωρίες -και πιο λογική- είναι πως ο πρόεδρος πιθανόν είδε FoxNews το προηγούμενο βράδυ όπου σε μια εκπομπή είχαν ως θέμα περιστατικά βίας που έχουν διαπραχθεί από πρόσφυγες στη Σουηδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ