ΚΟΣΜΟΣ

Μπριζίτ Μπαρντό κατά πολιτικών για τα δεινά των ζώων: Κάντε κάτι

Μπριζίτ Μπαρντό κατά πολιτικών για τα δεινά των ζώων: Κάντε κάτι
Google

Τους γάλλους πολιτικούς κατηγόρησε η πρώην πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου, Μπριζίτ Μπαρντό, για όσα άσχημα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων σε σφαγεία, εκτροφεία και τσίρκα, κατηγορώντας τους ότι δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουν αυτή την κατάσταση.

«Οι κυβερνήσεις περνούν και ο πόνος για τα ζώα μένει!», γράφει η υπέρμαχος της προστασίας των ζώων καλώντας τους πολιτικούς, αυτούς που έχουν την εξουσία και δεν κάνουν τίποτε, «να κουνηθούν λίγο.

«Τι κάνατε, ολόκληροι υπουργοί, μετά τις δαντικές εικόνες από τους τεμαχισμούς ζώων στα σφαγεία, που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση; 'Ολο λόγια, τίποτα συγκεκριμένο, τίποτε άμεσο ώστε να τερματιστούν κατεπειγόντως αυτές οι σκανδαλώδεις ωμότητες που γίνονται μέρα με τη μέρα», τονίζει στο κείμενο που ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter.

H Μπαρντό απευθύνεται επίσης στους 'ενάρετους συμβούλους' για τις 'ωμές εικόνες' από βιζόν εκτροφής τα οποία 'πετιούνται στα σκυλιά', εικόνες που 'σκανδάλισαν την κοινή γνώμη' και για τα 'φρικτά δεινά των κουνελιών που γδέρνονται ακόμη ζωντανά'.

Η γαλλική οργάνωση L214 που μάχεται για την ευημερία των ζώων και την κατάργηση της κατανάλωσης κρέατος, έδωσε στη δημοσιότητα τους τελευταίους μήνες βίντεο που προκαλούν σοκ καθώς δείχνουν περιπτώσεις κακομεταχείρισης των ζώων μέσα στα σφαγεία της Γαλλίας.

Η προβολή των βίντεο οδήγησε σε ελέγχους, στο σφράγισμα σφαγείων και στην έναρξη κοινοβουλευτικής έρευνας για τα δεινά των ζώων που προορίζονται για σφαγή.

Όσον αφορά «στα άγρια ζώα που είναι φυλακισμένα στα τσίρκα, σκλάβοι που υποβάλλονται σε οδυνηρή εκπαίδευση, τι περιμένετε για να απαγορεύσετε όλα αυτά, όπως ήδη έχουν κάνει οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχίζοντας από το κοντινό Βέλγιο;», αναρωτιέται η πρώην σταρ του κινηματογράφου.

«Σε αυτή την προεκλογική περίοδο, το κοινό θα σας κρίνει για τις ενέργειές σας που αφορούν και τα ζώα για τα οποία κανείς δεν μιλά στις ωραίες ομιλίες, με τις οποίες μας ζαλίζετε!», προειδοποιεί η 82χρονη Μπαρντό και υπενθυμίζει ότι ο ποινικός κώδικας καταδικάζει την ωμότητα και την κακομεταχείριση των ζώων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ