Γαλλία: Αποσύρθηκε από τον προεκλογικό αγώνα ο υποψήφιος των Πρασίνων
Ο Γιανίκ Ζαντό, ο υποψήφιος των Πρασίνων για την προεδρία της Γαλλίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποχωρεί από τον προεκλογικό αγώνα, μια κίνηση που αναμένεται ότι θα ευνοήσει τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού κόμματος, τον Μπενουά Αμόν.
"Αποσύρομαι ως υποψήφιος από τις προεδρικές εκλογές για να συμμετάσχω σε μια μεγάλη περιπέτεια" είπε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, αναφερόμενος στην "υπέροχη" συμφωνία που πέτυχε με τους Σοσιαλιστές.
Οι δημοσκοπήσεις έδιναν στον Ζαντό πολύ μικρό ποσοστό, μεταξύ 1-2%.
Ο Αμόν, ο οποίος επελέγη ως υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις προκριματικές του κόμματος τον Ιανουάριο, βρίσκεται στην τέταρτη θέση στις δημοσκοπήσεις, κάτι που εάν επαληθευτεί σημαίνει ότι θα αποκλειστεί από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Ο Αμόν προσπαθούσε να πείσει και τον βετεράνο αριστερό πολιτικό Ζαν-Λικ Μελανσόν να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να ενώσει τις δυνάμεις του με τους Σοσιαλιστές ώστε να δοθεί στην αριστερά μια ευκαιρία για να παραμείνει στην εξουσία. Ωστόσο ο Μελανσόν έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής αυτήν την πρόταση.
Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Σαμαράκι Αργολίδας
18:55
Επιστήμονες και κινηματογραφικά συνεργεία αναζητούν απαντήσεις για την Κιβωτό του Νώε στην Τουρκία
18:47
Καλλιάνος: Ραγδαία μεταβολή του καιρού από την Τρίτη - Οι 13 περιοχές που χρειάζονται προσοχή
18:39
Η ισότητα των φύλων γίνεται πράξη μέσα από τους νέους κύκλους δράσεων του EQUALL
18:30