Η Ρωσία απελευθέρωσε ακτιβιστή που είχε διαμαρτυρηθεί κατά του Κρεμλίνου
Η Ρωσία προχώρησε στην απελευθέρωση του ακτιβιστή που είχε διαμαρτυρηθεί κατά του Κρεμλίνου, Ιλντάρ Νταμπίν από φυλακή στη Σιβηρία.
Πρόκειται για την απελευθέρωση του πρώτου ακτιβιστή που είχε φυλακιστεί με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας, η οποία καθιστά μερικές μορφές μη βίαιης διαμαρτυρίας, ποινικά αδικήματα σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε την Κυριακή ο δικηγόρος του στο Reuters.
Η απελευθέρωση του Νταμπίν ήταν αναμενόμενη, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας ανέτρεψε την απόφαση που τον καταδίκασε, την Τετάρτη.
Ο ίδιος, είχε αρχικά καταδικαστεί το Δεκέμβριο του 2015 σε τρία χρόνια φυλάκιση, ενώ μετά από την άσκηση έφεσης, η ποινή αυτή, μειώθηκε στα 2,5 χρόνια, αναφορικά με τις ειρηνικές διαμαρτυρίες που έκανε ο Νταμπίν κατά του Κρεμλίνου. Η προηγούμενη νομοθεσία για τις διαμαρτυρίες χωρίς επίσημη άδεια από τις αρχές, προέβλεπε χρηματικό πρόστιμο.
Ωστόσο, η νομοθεσία έγινε πιο αυστηρή μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που έγιναν στη Μόσχα κι ακολούθησαν την προεδρική εκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν το 2012.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος ψηφιακή ενδυνάμωση για ηλικιωμένους και ΑμεΑ
00:30
Ντουμπάι: Βρετανός κατηγορείται για κυβερνοεγκλήματα - Κατέγραψε σε βίντεο επίθεση ιρανικού drone
23:59
ΠΟΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ: Χωρίς ανταπόκριση το κάλεσμα Τραμπ για «διεθνή δράση» για τα Στενά του Ορμούζ
23:50
Ισραήλ: Νεκροί δύο ανώτεροι αξιωματούχοι των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών στην Τεχεράνη
23:44