«Πυρά» Φιγιόν κατά της κυβέρνησης για τα βίαια επεισόδια σε προεκλογικές εκδηλώσεις
Ο Φρανσουά Φιγιόν, κατηγόρησε την Κυριακή, τη γαλλική κυβέρνηση ότι δεν κάνει αρκετά για να ελεγχθεί η βία που αμαυρώνει προεκλογικές εκδηλώσεις.
Ο Φιγιόν υποστήριξε σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του ότι δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν σε δύο γύρους τον Απρίλιο και τον Μάιο, η Γαλλία βιώνει μια κατάσταση «σχεδόν εμφυλίου πολέμου» που εμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας.
Αναφέρθηκε σε μια εκδήλωση του αντιπάλου του Εμανουέλ Μακρόν στην Τουλόν, η οποία διακόπηκε από διαδηλωτές την περασμένη εβδομάδα, αλλά και σε μια συγκέντρωση του ακροδεξιού Εθνικού Κόμματος (FN) στη Νάντη, που αμαυρώθηκε από βίαια επεισόδια που διήρκεσαν δύο ημέρες, προχθές Σάββατο και την Κυριακή.
Οι γαλλικές αρχές έκαναν γνωστό πως 13 χωροφύλακες τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν στη Νάντη το Σάββατο, όταν ακτιβιστές που ανήκουν στην αριστερά διαδήλωσαν εναντίον της συγκέντρωσης του FN.
«Σας υπενθυμίζω ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και παρ' όλ' αυτά η κυβέρνηση αφήνει να συμβαίνει αυτό», υποστήριξε ο Φιγιόν. «Είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να εγγυηθεί τις συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και ότι ο νόμος εφαρμόζεται».
Κρίνοντας ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς τόνισε πως πρέπει να προστατευθεί το δικαίωμα των υποψηφίων να εκφράζονται ελεύθερα.
«Η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει πως οι εχθροί της δημοκρατίας θα πάψουν να εμποδίζουν τη διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των προεδρικών εκλογών», συμπλήρωσε ο Φρανσουά Φιγιόν.
Η Σαουδική Αραβία διέψευσε τους ισχυρισμούς των Χούθι ότι έπληξαν εγκατάσταση της Aramco στο Ριάντ
14:17
Στους 188 οι νεκροί στον αγροτικό κλάδο από το 2022 – Στο επίκεντρο οι καταπλακώσεις από τρακτέρ
14:06
Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Ποια δρομολόγια του σιδηροδρόμου έχουν σταματήσει
14:04
Βοσνία - Ερζεγοβίνη: Στις κάλπες σήμερα οι ψηφοφόροι εν μέσω μεγάλου διχασμού
13:56