Ο ΟΗΕ ψηφίζει την Τρίτη για τις κυρώσεις στη Συρία
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα ψηφίσει την Τρίτη επί του σχεδίου ψηφίσματος που θα προβλέπει την επιβολή κυρώσεων στη Συρία, η οποία κατηγορείται για χρήση χημικών όπλων, όπως γνωστοποίησαν διπλωμάτες.
Η Ρωσία, σύμμαχος της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, είχε προειδοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα ασκούσε βέτο σε ένα τέτοιο μέτρο. Η Μόσχα έχει ήδη θέσει βέτο έξι φορές υπέρ της Δαμασκού, όπως σημειώνει το ΑΠΕ.
Η ψηφοφορία προγραμματίστηκε για τις 11.30 τοπική ώρα (18.30 ώρα Ελλάδας).
Το σχέδιο ψηφίσματος, που προτείνουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία, θα επιβάλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων σε βάρος 11 Σύρων, κυρίως αξιωματικών του στρατού και 10 οργανισμών.
Βάσει του κειμένου θα απαγορεύεται επιπλέον η πώληση, παροχή ή μεταφορά στις ένοπλες δυνάμεις και τη συριακή κυβέρνηση ελικοπτέρων και άλλων υλικών.
Αυτό το σχέδιο ψηφίσματος ακολουθεί την κοινή έρευνα που διεξήγαγαν τα Ηνωμένα Έθνη και ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, κι η οποία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα τον περασμένο Οκτώβριο ότι η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις με χημικά όπλα το 2014 και το 2015 εναντίον των πόλεων Τελ Μανάς, Κμένας και Σαρμίν.
Αποζημιώσεις και ενισχύσεις: Τα νέα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό στη Μυτιλήνη
16:28
Γεωργία Καλτσή στο Game On: Το ατύχημα, ο ρόλος της ως εκπαιδεύτριας ατόμων με αναπηρία και η εμπειρία της τηλεόρασης - Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο vidcast με χορηγό την Allwyn
16:23
Mega deal 2,8 δισ. δολαρίων στις κρίσιμες πρώτες ύλες – Ποιος εξαγοράζει την Serra Verde
16:21
Μαρούσι: «Τι φοβάται ο κύριος Λιόλιος» - Η ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ
16:18