ΚΟΣΜΟΣ

Η πρώτη παραδοχή λάθους από τον Ντόναλντ Τραμπ

Η πρώτη παραδοχή λάθους από τον Ντόναλντ Τραμπ
REUTERS / JONATHAN ERNST

«Ίσως είναι λάθος μου», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνωρίζοντας ότι οι στόχοι του για το μεταναστευτικό ενδεχομένως και να μην έχουν επικοινωνηθεί αποτελεσματικά.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να εκμεταλλευτεί την αποψινή του ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου ώστε να αναλύσει τις απόψεις του και τις επόμενες κινήσεις του στο μεταναστευτικό.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος βαθμολόγησε τον εαυτό του με ένα "C ή ένα C+" στην επικοινωνία σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή "Fox & Friends".

«Αναφορικά με την επίτευξη των στόχων, νομίζω θα με βαθμολογούσα με ένα A. Διότι πιστεύω ότι έχω κάνει φοβερά πράγματα. Αλλά δεν πιστεύω ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου έχουμε εξηγήσει αρκετά καλά στους Αμερικανούς πολίτες τι έχουμε κάνει» επισήμανε στη συνέντευξη, που μαγνητοσκοπήθηκε χθες και προβλήθηκε σήμερα.

«Νομίζω ότι θα έπαιρνα ένα A αναφορικά με το τι έχουμε κάνει στην πραγματικότητα, αλλά σχετικά με το μήνυμα που στείλαμε, θα μου έδινα ένα C ή ένα C+» τόνισε ο Τραμπ σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Βουλευτές από την Καλιφόρνια ζήτησαν τη Δευτέρα να ενημερωθούν από την κυβέρνηση Τραμπ σχετικά με τις συλλήψεις και τις επιδρομές στην πλέον πολυπληθή αμερικανική πολιτεία, επικαλούμενοι πληροφορίες ότι στελέχη των υπηρεσιών μετανάστευσης έχουν πραγματοποιήσει εφόδους σε εκκλησίες, σχολεία και δικαστήρια προκειμένου να εντοπίσουν παράτυπους μετανάστες.

Ο Τραμπ επιμένει ότι τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών στοχοθετούν επικίνδυνους εγκληματίες, όχι απλούς πολίτες.

Ερωτηθείς εάν αυτό έχει επικοινωνηθεί αποτελεσματικά στους πολίτες, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους απάντησε: «Δεν νομίζω. Όχι, δεν νομίζω ότι έγινε, ίσως να είναι λάθος μου».

Κληθείς λίγο μετά να πει πώς θα άλλαζε τον τρόπο μετάδοσης του μηνύματος, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε: «Ίσως να το αλλάξω κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου», αναφερόμενος στην αποψινή ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ