Επικίνδυνη πολιτική κρίση στα Σκόπια
Ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ, αρνήθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης να δώσει την διερευνητική εντολή στον ηγέτη του δεύτερου σε εκλογικό ποσοστό κόμματος SDSM, του Ζόραν Ζάεφ, και πλέον η πολιτική κρίση στη χώρα εισέρχεται σε νέα φάση.
Αν και ο Ζόραν Ζάεφ του παρουσίασε τις υπογραφές εξήντα εφτά βουλευτών, από τις εξήντα ένα που του είχε ζητήσει, οι οποίες έφταναν και περίσσευαν για να σχηματίσει κυβέρνηση, ο Γκιόργκι Ιβανόφ επικαλέσθηκε απειλή εναντίον της χώρας, λόγω της συνεργασίας του SDSN με τα αλβανικά κόμματα και του αρνήθηκε την εντολή.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της πΓΔΜ ισχυρίσθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως δεν δίνει την διερευνητική στον σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ διότι, όπως είπε, η συμφωνία μεταξύ SDSM και των αλβανικών κομμάτων εμπεριέχει στοιχεία της ατζέντας τους η οποία έχει γίνει γνωστή ως ″πλατφόρμα των Τιράνων″ και αν αυτή υλοποιηθεί απειλείται το σύνταγμα της χώρας.
Όπως ανέφερε, δεν επιθυμεί να παραδώσει τη χώρα σε ξένα κέντρα, υπογραμμίζοντας ότι η πλατφόρμα των αλβανικών κομμάτων αποφασίστηκε εκτός πΓΔΜ.
Κατόπιν αυτού, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, με το ενδεχόμενο των νέων εκλογών, να προβάλλει ως η πιθανότερη εκδοχή.
Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
04:00
Επίδομα θέρμανσης 2026: Πότε έρχεται η επόμενη δόση - Τι ισχύει για τις πληρωμές μέσω IBAN
03:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 16 Ιανουαρίου
02:00
Πότε έρχονται οι αλλαγές στις χρεώσεις ρεύματος - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
01:00