ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Σέσιονς αυτοεξαιρείται από έρευνες για ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές

ΗΠΑ: Ο Σέσιονς αυτοεξαιρείται από έρευνες για ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές
REUTERS / YURI GRIPAS

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς δήλωσε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι αυτοεξαιρείται από οποιεσδήποτε ενδεχόμενες έρευνες για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές.

Ο Σέσιονς βρίσκεται στο στόχαστρο έντονων κριτικών έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις επαφές που είχε πέρσι με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ κατηγορείται ότι διέπραξε το αδίκημα της ψευδορκίας όταν αρνήθηκε τις επαφές αυτές με Ρώσους αξιωματούχους, κατά την ένορκη κατάθεση του στη Γερουσία.

«Αποφάσισα να αυτοεξαιρεθώ από οποιεσδήποτε εν εξελίξει ή μελλοντικές έρευνες που αφορούν την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ», δήλωσε ο Σέσιονς στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι δεν συναντήθηκε με κανέναν Ρώσο αξιωματούχο για να συζητήσει μαζί του.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, τόνισε νωρίτερα ότι οι συζητήσεις που είχε τον περασμένο χρόνο ο Σέσιονς με τον πρέσβη της Ρωσίας δεν σχετίζονταν με τον ρόλο του ως συμβούλου που είχε στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, αλλά αποκλειστικά το έργο του Σέσιονς ως γερουσιαστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ