ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδει ο Μπλερ ότι θέλει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Διαψεύδει ο Μπλερ ότι θέλει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ
REUTERS/Toby Melville

Ο εκπρόσωπος του Τόνι Μπλερ διαψεύδει ότι π πρώην βρετανός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον σύμβουλο και γαμπρό του Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ για να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σύμβουλος για τη Μέση Ανατολή της αμερικανικής κυβέρνησης.

Αφορμή για την απάντηση αυτή στάθηκε δημοσίευμα της "The Mail on Sunday" που υποστήριξε στο χθεσινό της φύλλο ότι ο πρώην ηγέτης των Εργατικών συναντήθηκε μυστικά με τον Κούσνερ την Τετάρτη για να συζητήσουν για μια συνεργασία του με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Το δημοσίευμα της Mail on Sunday είναι κατασκευασμένο. Ο κύριος Μπλερ δεν έχει κάνει τέτοια κρούση να γίνει ειδικός σύμβουλος του προέδρου σε θέματα Μέσης Ανατολής. Ούτε είχε τέτοιες συζητήσεις για να αναλάβει αυτό τον ρόλο ή οποιονδήποτε άλλο ρόλο ως συνεργάτης του νέου προέδρου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας μέσω ανακοίνωσης, σημειώνοντας πως:

Εργάζεται για την ειρηνευτική διαδικασία εδώ και μια δεκαετία. Εξακολουθεί να το κάνει. Το κάνει με την ιδιότητα του ιδιώτη. Θα συνεχίσει να το κάνει με αυτό τον τρόπο.

Ο Μπλερ εργάστηκε επί χρόνια ως ειδικός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή για το κουαρτέτο των διεθνών μεσολαβητών -Ρωσία, ΕΕ, ΗΠΑ και Ηνωμένα Έθνη- αφού παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία της Βρετανίας το 2007 και παρότι ανήκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα στην πολιτική σκακιέρα, ο Μπλερ διατήρησε στενή σχέση με τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Ου. Μπους.

Ωστόσο, ο αποφασιστικός ρόλος του στην εμπλοκή της Βρετανίας, στο πλευρό των ΗΠΑ, στην εισβολή στο Ιράκ αμαύρωσε την εικόνα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ