ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Ο πρωθυπουργός απειλεί την Βόρεια Κορέα με διπλωματική απομόνωση

Μαλαισία: Ο πρωθυπουργός απειλεί την Βόρεια Κορέα με διπλωματική απομόνωση
Reuters

Επεκτείνεται το κλίμα έντασης μεταξύ Βόρειας Κορέας και Μαλαισίας που έχει ξεσπάσει από την ημέρα της δολοφονίας του ετεροθαλή του ηγέτη της πρώτης, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ προειδοποίησε εκ νέου την Πιονγιάνγκ, την ώρα που κυβέρνησή του προετοιμάζεται για την απέλαση του διπλωματικού απεσταλμένου της στην χώρα.

Λόγος της απέλασης είναι τα προσβλητικά σχόλια που κάνει η Βόρεια Κορέα για την εξέλιξη των ερευνών σχετικά με την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Εάν πράκτορες της Βόρειας Κορέας όντως δολοφόνησαν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, όπως υποπτεύονται αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, η απόφαση για τη δολοφονία του στο έδαφος της Μαλαισίας, θα κοστίσει στη διεθνώς απομονωμένη χώρα, έναν από τους λίγους φίλους που έχει, δήλωσε ο Ραζάκ.

Η δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ με τη χρήση του χημικού νευρο-παραλυτικού παράγοντα VX, που έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ, ως όπλο μαζικής καταστροφής έχει προκαλέσει την οργή της Μαλαισίας, παρά το καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων που είχε διαμορφωθεί πριν από την υπόθεση αυτή.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Κορέα: Παράλογοι οι ισχυρισμοί περί δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ με VX

Μαλαισία: Απελάθηκε ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας

Μαλαισία: Εντείνει τους ελέγχους στα σύνορα λόγω της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ