ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Οι ψηφοφόροι απομακρύνονται από την Μαρίν Λεπέν

Γαλλία: Οι ψηφοφόροι απομακρύνονται από την Μαρίν Λεπέν
REUTERS/Yves Herman

Μεγαλώνει το ποσοστό των Γάλλων που απομακρύνεται από το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, κρίνοντας πως αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. 

Ένα 30% επιδοκιμάζει ακόμη τις ιδέες της ακροδεξιάς υποψίας για τις εθνικές εκλογές της Γαλλίας, όπως κατέδειξε δημοσκόπηση του Kantar Sofres-Onepoint.

Συγκεκριμένα, το 58% των ερωτηθέντων στην έρευνα, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Le Monde και του ραδιοφωνικού δικτύου franceinfo, υποστήριξε ότι το ακροδεξιό κόμμα αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία. Αφού είχε συρρικνωθεί για ένα διάστημα 10 ετών ο αριθμός αυτός καταγράφει αύξηση από το 2013, όταν ανερχόταν στο 47%.

Μόλις το 19% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ήθελε η Λεπέν να επικρατήσει στο β΄ γύρο της 7ης Μαΐου. Στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου εμφανίζεται να επικρατεί έναντι των αντιπάλων της στον α΄ γύρο την 23η Απριλίου, ωστόσο η Λεπέν χάνει από τον αντίπαλό της στον τελικό γύρο του Μαΐου.

Το 30% δηλώνει ότι συμφωνεί απόλυτα με τις ιδέες του Εθνικού Μετώπου, ένα ποσοστό που ελάχιστα έχει αλλάξει από το 2011, όταν η Λεπέν ανέλαβε τα ηνία του κόμματός της.

Την ίδια ώρα, το 22% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Γαλλίας από την ευρωζώνη, ένα ποσοστό μειωμένο από το 34% το 2011, όταν οι δημοσκόποι άρχισαν να θέτουν αυτό το ερώτημα.

Επίσης, το 21% δηλώνει θετικά διακείμενο στο να δοθεί προτεραιότητα στον τομέα της απασχόλησης στου Γάλλους πολίτες έναντι των υπηκόων ξένων χωρών που διαμένουν παράνομα στη Γαλλία, ένα ποσοστό που λίγο έχει μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Μαρίν Λεπέν: Το 2017 θα είναι η χρονιά αφύπνισης των λαών της Ευρώπης

Υπόσχεση για FREXIT από την Μαρίν Λεπέν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ