ΚΟΣΜΟΣ

Φρικτά ευρήματα στο σπίτι του άντρα που φέρεται να σκότωσε μία ολόκληρη οικογένεια

Φρικτά ευρήματα στο σπίτι του άντρα που φέρεται να σκότωσε μία ολόκληρη οικογένεια
REUTERS/ STEPHANE MAHE

Υπολείμματα ανθρώπινων σορών, που ανήκαν σε μια ολόκληρη οικογένεια η οποία είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, εντοπίστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της έρευνας  στην κατοικία του φερόμενου ως δολοφόνου, στη δυτική Γαλλία, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Νάντης.

Οι αρχές ερευνούν από νωρίς το πρωί το αγρόκτημα του Ιμπέρ Καουισέν, στην περιοχή Πον-ντε-Μπουί-λε-Κιμέρς, στη Βρετάνη. Ο Καουισέν, ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της οικογένειας Τροαντέκ, είναι παρών στην έρευνα και συνεργάζεται με τις αρχές, ανέφερε ο εισαγγελέας Πιερ Σενέ, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Πασκάλ Τροαντέκ, κουνιάδος του Ιμπέρ Καουισέν, η σύζυγός του Μπριζίτ, 49 ετών, ο γιος τους Σεμπαστιάν, 21 ετών και η κόρη τους Σαρλότ, 18 ετών, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στις 16 Φεβρουαρίου και έκτοτε δεν έδωσαν κανένα σημείο ζωής. Δεν επικοινώνησαν με την εργασία τους, τα κινητά τηλέφωνά τους ήταν κλειστά και στο σπίτι τους, στη συνοικία Ορβό κοντά στη Νάντη, βρέθηκαν ίχνη αίματος.

Ο Ιμπέρ Καουισέν είχε τεθεί υπό κράτηση ως ύποπτος για την υπόθεση αυτή, μαζί με τη σύντροφό του, τη Λιντί Τροαντέκ, την αδελφή του Πασκάλ. Την Δευτέρα "έσπασε" και ομολόγησε. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, σκότωσε την τετραμελή οικογένεια με αφορμή μια περίεργη κληρονομική διαφορά: ήταν πεπεισμένος ότι ο Πασκάλ είχε κλέψει χρυσά νομίσματα από μια κληρονομιά που έπρεπε να μοιραστεί με την αδελφή του.

Ο Καουισέν τεμάχισε τα πτώματα των θυμάτων του, έθαψε ορισμένα κομμάτια και έκαψε άλλα. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία και αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη. Η σύντροφός του κατηγορείται ότι τον βοήθησε να κρύψει τα πτώματα και ότι εξαφάνισε ορισμένα αποδεικτικά στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ