ΚΟΣΜΟΣ

Είναι αυτά τα αγαπημένα φαγητά του Ντόναλντ Τραμπ;

Είναι αυτά τα αγαπημένα φαγητά του Ντόναλντ Τραμπ;
Twitter/@Donald Trump

Το προσωπικό στην κουζίνα του Λευκού Οίκου ακόμη αναρωτιέται για τις διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις του νέου προέδρου. Οι μάγειροι του προεδρικού μεγάρου δεν γνωρίζουν ποια σάλτσα θα πρέπει να επιλέξουν για την τέρψη του ουρανίσκου του προέδρου και έτσι μαγειρεύουν χωρίς συγκεκριμένες συστάσεις.

Εν αναμονή της ενημέρωσης για τις γαστρονομικές προτιμήσεις του Τραμπ, οι New York Times αναρωτιούνται αν ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να αποτελέσει ένα γαστρονομικό παράδειγμα για τη χώρα. Παρότι ο πρόεδρος προτιμά να φιλοξενεί τους καλεσμένους του στην έπαυλή του στη Φλόριντα, στο πρώτο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε στον Λευκό Οίκο την περασμένη Κυριακή σερβιρίστηκε σολομός και φιλέτο, μια επιλογή που ήταν ομόφωνη.

Ο πρόεδρος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, καταβροχθίζει σαν γνήσιος αμερικανός αγρότης: κατά τη διάρκεια της εκστρατείας φωτογραφιζόταν να απολαμβάνει τηγανητά μπουτάκια κοτόπουλου, ενώ εκθείαζε γνωστές αλυσίδες φαστ φουντ για τα προϊόντα τους.

Τα αγαπημένα φαγητά του πλανητάρχη πιθανότατα είναι το ρολό κιμά και η καλοψημένη μπριζόλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Liberation. Οι μάγειρες του Λευκού Οίκου έχουν επίσης παρατηρήσει ότι πίνει λάιτ αναψυκτικά και αφήνει τη ζύμη από την πίτσα στο πιάτο του.

Σύμφωνα με τον διαχωρισμό των ρόλων στον Λευκό Οίκο, ο διατροφικός τομέας επιβλέπεται από την Πρώτη Κυρία. Επί Τραμπ όμως η σύζυγός του δεν είναι μαζί του στην Ουάσιγκτον. Τουλάχιστον όχι για την ώρα. «Συνήθως, η διατροφή πάσχει όταν η πρώτη Κυρία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το θέμα αυτό», λέει αρθρογράφος γαστρονομίας υπενθυμίζοντας ότι την εποχή της 'Ελινορ Ρούσβελτ τα γεύματα ήταν τόσο κακά που οι καλεσμένοι συχνά έτρωγαν πριν πάνε στον Λευκό Οίκο.

Στον αντίποδα ήταν η Μισέλ Ομπάμα: ο διάσημος λαχανόκηπός της στο Λευκό Οίκο, έκτασης 8.500 τ.μ., παράγει 1.000 κιλά λαχανικών ετησίως, και η Μελάνια Τραμπ έχει πει πως θέλει να διατηρήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ