ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: 8 Ιρακινοί πρόσφυγες εντοπίστηκαν στον θάλαμο φορτηγού-ψυγείου

Ισπανία: 8 Ιρακινοί πρόσφυγες εντοπίστηκαν στον θάλαμο φορτηγού-ψυγείου
REUTERS/Susana Vera/Φωτογραφία αρχείου

Ισπανοί αστυνομικοί εντόπισαν οκτώ Ιρακινούς, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά, κρυμμένους σε ένα φορτηγό- ψυγείο και συνέλαβαν τον Ρουμάνο οδηγό του οχήματος, το οποίο κατευθυνόταν από την Ισπανία στη Βρετανία.

«Αφού λάβαμε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα την Παρασκευή οι πράκτορες της Εθνοφρουράς άνοιξαν τον θάλαμο ενός φορτηγού- ψυγείου που είχε σταθμεύσει στον αυτοκινητόδρομο Α23 και ανακάλυψαν στο εσωτερικό του οκτώ Ιρακινούς, όλοι τους σε καλή κατάσταση», ανακοίνωσε η Εθνοφρουρά.

Στον θάλαμο του φορτηγού οι αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερις ενήλικες και τέσσερα παιδιά ηλικίας 2, 5, 8 και 10 ετών. Δεν είχαν χαρτιά, αλλά από την έρευνα έγινε γνωστό ότι είναι ιρακινής καταγωγής.

«Ο ρουμανικής καταγωγής οδηγός, ηλικίας 37 ετών, συνελήφθη με την κατηγορία της διακίνησης ανθρώπων», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, ενώ «προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πώς οι ιρακινές οικογένειες έφτασαν στην Ευρώπη».

Το φορτηγό-ψυγείο αναχώρησε από την επαρχία Μούρσια στη νότια Ισπανία και κατευθυνόταν στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, τον προηγούμενο μήνα μια άλλη ιρακινή οικογένεια είχε εντοπιστεί σε ένα άλλο φορτηγό-ψυγείο στον ίδιο αυτοκινητόδρομο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ