ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία απειλεί με σκληρά αντίποινα την Ολλανδία

Η Τουρκία απειλεί με σκληρά αντίποινα την Ολλανδία
REUTERS/ YIANNIS KOURTOGLOU

Η Τουρκία προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αντίποινα "με τους πιο σκληρούς τρόπους" στις ενέργειες της Ολλανδίας, η οποία απαγόρευσε την προσγείωση του αεροπλάνου που μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εμπόδισε την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ.

"Έχουμε διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση με τον πιο έντονο τρόπο και έχει μεταφερθεί στις ολλανδικές αρχές ότι θα υπάρξουν αντίποινα με τους πιο σκληρούς τρόπους. Θα απαντήσουμε αναλόγως σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά", τόνισε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντρίμ σε ανακοίνωσή του.

Οι σχέσεις των δύο χωρών οδηγούνται στα άκρα, με αφορμή τις δημόσιες συγκεντρώσεις του Μελβούτ Τσαβούσογλου πριν από το τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Το Σάββατο, οι ολλανδικές αρχές δεν επέτρεψαν την προσγείωση της πτήσης που μετέφερε τον Τούρκο ΥΠΕΞ, με τις αρχές της πόλης του Ρότερνταμ να απαγορεύουν πραγματοποίηση ομιλίας του Τσαβούσογλου σε συγκέντρωση στην πόλη υπέρ της εκστρατείας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επέκταση των εξουσιών του που θα τεθεί στο δημοψήφισμα.

Στη συνέχεια, εμπόδισαν την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ