Ιράκ: Υπό τον έλεγχο του στρατού περισσότερο από το ένα τρίτο της δυτικής Μοσούλης
Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει περισσότερο από το ένα τρίτο της δυτικής Μοσούλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετά την έναρξη της επιχείρησης στις 19 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματικός του στρατού.
«Περισσότερο από το ένα τρίτο της δεξιάς όχθης βρίσκεται υπό τον έλεγχο των μονάδων μας», δήλωσε ο στρατηγός Μάαν αλ Σάαντι.
Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και βασικό προπύργιο του ΙΚ στη χώρα, διατρέχεται από τον ποταμό Τίγρη.
Από τις 19 Φεβρουάριου οι ιρακινές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει μια επιχείρηση ανακατάληψης του δυτικού τμήματος της πόλης, ξεκινώντας από τη νότια Μοσούλη και έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες καθώς προσεγγίζουν την παλιά πόλη.
Η προέλαση αυτή αποτελεί τη δεύτερη φάση της επιχείρησης που ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τον ιρακινό στρατό με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.
Στόχος της είναι να ανακαταλάβουν την πόλη, η οποία έπεσε τον Ιούνιο του 2014 στα χέρια των τζιχαντιστών.
SPONSORED
Από τις «Στενές Επαφές» στο Disclosure Day: Η «επίκαιρη» θεωρία συνωμοσίας του Σπίλμπεργκ
13:37
Βίντεο - ντοκουμέντο: Μέσα στο σπίτι που νοίκιαζε ο 37χρονος Παλαιστίνιος στα Πατήσια - Τι βρέθηκε
13:17
Δύο ισχυροί σεισμοί 4,8 και 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια: Κατολισθήσεις και ζημιές - Αισθητοί στην Αττική
13:01
Η Ρωσία έπληξε υποδομή πυρηνικού καυσίμου κοντά στο Τσερνόμπιλ
12:57