ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρούτε απαντά στον Ερντογάν: «Συνεχίζεις το δηλητήριο»

Ο Ρούτε απαντά στον Ερντογάν: «Συνεχίζεις το δηλητήριο»
REUTERS/ DYLAN MARTINEZ

Απάντηση στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη σφαγή 8.000 Μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα έδωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, χαρακτηρίζοντας τες «αποκρουστική παραποίηση της Ιστορίας».

«Συνεχίζει να δηλητηριάζει την κατάσταση», ήταν η αντίδραση του Ολλανδού πρωθυπουργού, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. «Δεν θα πέσουμε σ' αυτό το επίπεδο. Είναι εντελώς απαράδεκτο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο Ερντογάν, δίνοντας συνέχεια στην διπλωματική κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών τις τελευταίες ημέρες, είχε αναφερθεί στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο 1995 από τις σερβικές δυνάμεις της Βοσνίας, τονίζοντας πως οι Ολλανδοί Κυανόκρανοι δεν είχαν καταφέρει να την εμποδίσουν.

«Η Ολλανδία δεν μας εξέπληξε, ξέραμε ήδη τη χαμηλή ηθική τους, το επίπεδο του πολιτισμού τους και τους τρόπους τους. Τα γνωρίζουμε όλα αυτά από τον ρόλο τους στη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στην εφημερίδα Sabah,

Κανείς δεν θα έπρεπε να μας κάνει μαθήματα ηθικής, ειδικά εκείνοι που έχουν αίμα στα χέρια τους», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, κάνοντας παράλληλα λόγο για τρομοκρατία υποστηριζόμενη από το κράτος, όσον αφορά στην απέλαση της υπουργού του από το Ρότερνταμ.

Διαβάστε επίσης:

Νέο ξέσπασμα Ερντογάν κατά Ολλανδών: Τους ξέρουμε από τη Σρεμπρένιτσα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ