ΚΟΣΜΟΣ

Χιονοθύελλες πλήττουν τις Ηνωμένες Πολιτείες (pics&vids)

Χιονοθύελλες πλήττουν τις Ηνωμένες Πολιτείες (pics&vids)
REUTERS/Andrew Kelly

Από έντονες χιονοπτώσεις και χαλάζι πλήττονται τις τελευταίες ώρες οι Ηνωμένες Πολιτείες με την κακοκαιρία να είναι σφοδρότερη από ότι είχαν υπολογίσει αρχικά οι μετεωρολόγοι.

Έπειτα από έναν σχετικά ήπιο χειμώνα, η χιονοθύελλα "Στέλλα" έπληξε πολλές Πολιτείες γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης. Νωρίς το πρωί, περίπου 15 εκατοστά χιόνι, που συνοδευόταν από χαλάζι και ισχυρού8ς ανέμους, είχαν καλύψει το Μανχάταν, την οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

640x640

REUTERS/Shannon Stapleton

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναθεώρησε προς τα κάτω την ποσότητα του χιονιού που αναμένεται να πέσει στη Νέα Υόρκη. Τη Δευτέρα περίμεναν το ύψος του χιονιού να φτάσει στα 60 εκατοστά, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι το ύψος του χιονιού δεν θα ξεπεράσει τα 20 εκατοστά. Για το λόγο αυτό οι αρχές ήραν και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία είχε κηρυχθεί η πόλη για 24 ώρες.

640x640 1

REUTERS/Mike Segar

Σε ορισμένες συνοικίες της αμερικανικής μεγαλούπολης, όπως στο Μπρούκλιν, αντί για χιόνι έριχνε χιονόνερο και η θερμοκρασία πλησίαζε τους μηδέν βαθμούς.

640x640 4

REUTERS/Andrew Kelly

Το CNNi μεταδίδει εικόνες από την κακοκαιρία:

Σημειώνεται πως όλα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, οι εργαζόμενοι που δεν ήταν απολύτως αναγκαίοι κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και οι πύλες παρέμειναν κλειστές στα δικαστήρια και σε ορισμένα μουσεία. Κλειστή παρέμεινε επίσης η έδρα του ΟΗΕ όπου επρόκειτο να φιλοξενηθεί ένα συνέδριο για τις γυναίκες.

640x640 2

REUTERS/Carlo Allegri

Η πόλη του Μπρούκλιν υπολειτουργούσε. Στους δρόμους κυκλοφορούσαν αρκετά λεωφορεία, αλλά, όπως και οι συρμοί του μετρό, ήταν μισογεμάτα ενώ μπροστά από τα καταστήματα ιδιοκτήτες και υπάλληλοι καθάριζαν τα πεζοδρόμια από τα χιόνια.

640x640 7

REUTERS/Carlo Allegri

640x640 6

REUTERS/Mike Segar

640x640 5

REUTERS/Brendan McDermid

Οι αεροπορικές συγκοινωνίες παρέλυσαν με 75% των πτήσεων από τα αεροδρόμια Τζον Φ. Κένεντι, Νιούαρκ και Λαγκουάρντια να έχουν ακυρωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ