Ερντογάν: Οι Ολλανδοί έσφαξαν 8.000 Βόσνιους στη Σρεμπρένιτσα
Σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που εντείνεται η διπλωματική κρίση με την Ολλανδία, κατηγορώντας αυτή τη φορά την χώρα «ότι σφάγιασε περισσότερους από 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους» στη Σρεμπρένιτσα.
Οι Ολλανδοί «δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμό, ούτε με τον σύγχρονο κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, σημειώνοντας πως:
Αυτοί σφαγίασαν περισσότερους από 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.
Σημειώνεται πως ο θύλακας της Σρεμπρένιτσα, όπου το 1995 Σέρβοι της Βοσνίας σκότωσαν τουλάχιστον 8.000 μουσουλμάνους, ήταν την περίοδο εκείνη υπό την προστασία των Ολλανδών κυανόκρανων.
Στην ίδια ομιλία του, ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι επικρατεί ένα «πνεύμα ανεξέλεγκτου φασισμού» στην Ευρώπη, όπου πολλές χώρες απαγόρευσαν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις υποστηρικτών του. «Το πνεύμα του φασισμού έχει αποχαλινωθεί στους δρόμους της Ευρώπης», είπε.
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού
01:00
Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.000 ανέργων
00:30
Ο Ζελένσκι καταδικάζει τον «εκβιασμό» της Ευρώπης για τον αγωγό πετρελαίου Ντρούζμπα
23:59
Ο πραγματικός στόχος του Ισραήλ στο Ιράν - Σχέδιο για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες επιθέσεων
23:55