Τζεντιλόνι: «Δεν θα υπάρξει ποτέ Ευρώπη πρώτης και δεύτερης κατηγορίας»
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, εμφανίστηκε αντίθετος στην ύπαρξη Ευρώπης πολλών ταχυτήτων.
«Δεν θα υπάρξει ποτέ Ευρώπη πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, μια της Ανατολής και μια της Δύσης», είπε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
«Πρέπει να ξαναρχίσουμε σήμερα την πορεία μας, διότι μια Ευρώπη ακίνητη, πρόκειται να κάνει βήματα πίσω», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο, όμως, «δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για τεράστια θεσμικά άλματα».
«Αν οι χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην διαχείριση των μεταναστευτικών ρευμάτων αφεθούν μόνες, θα χαθεί η εμπιστοσύνη στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

(REUTERS/Vincent Kessler)
Συνεχίζοντας τις αναφορές στο μεταναστευτικό, υπογράμμισε ότι είναι ένα από τα θέματα στα οποία η Ευρώπη δυσκολεύεται να βρει μια κοινή θέση.
«Πρέπει να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός 1989 προς την αντίθετη κατεύθυνση, στο οποίο η Ευρώπη να ξεχωρίσει λόγω της οικοδόμησης νέων τειχών» είπε, τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ευρωπαίοι πολιτικοί «πρέπει να υπενθυμίσουν στους πολίτες τους, τα αποτελέσματα που επετεύχθησαν κατά τα εξήντα αυτά χρόνια: την ειρήνη, την ελευθερία, όπως και τα επίπεδα κοινωνικής πρόνοιας».

(REUTERS/Vincent Kessler)
Πέθανε η κορυφαία σκηνογράφος και ενδυματολόγος Ιωάννα Παπαντωνίου
15:40
ΗΠΑ - Ιράν: Η διαπραγματευτική ομάδα της Τεχεράνης αναχώρησε για τον νέο κύκλο συνομιλιών στη Γενεύη
15:31
Μητσοτάκης από Έβρο: Θα αποκτήσουμε την είσοδο και την έξοδο προς την Τουρκία που μας αξίζει (pics)
15:30
Μαρινάκης: Η Ελλάδα είναι γεωστρατηγικά πιο ισχυρή από ποτέ - Διαψεύδει εμπλοκή στο Ιράν
15:29