ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στη Γκρας: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατίας

Πυροβολισμοί στη Γκρας: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατίας
Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας καταφτάνουν στο λύκειο της Γκρας twitter

Περιστατικό βίας μεταξύ των μαθητών του σχολείου, χαρακτηρίζει τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι σε σχολείο της Γκρας στη νότια Γαλλία το δημαρχείο της πόλης. 

Οι πυροβολισμοί στο λύκειο Alexis de Tocqueville, σημειώθηκαν λίγη ώρα μετά την μικρή έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις γαλλικές Αρχές, ενώ η κυβέρνηση έστειλε και προειδοποιητικό μήνυμα για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, μέσω της σχετικής εφαρμογής.

Ωστόσο,το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας απομακρύνεται, σύμφωνα και με τις δηλώσεις της δημοτικής Αρχής, με την αστυνομία πάντως να σημειώνει πως είναι νωρίς να γίνει εκτίμηση για το αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή όχι.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν δύο άτομα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που κάνει λόγο και για τη σύλληψη ενός υπόπτου λίγη ώρα μετά τους πυροβολισμούς, ενώ οι αρχές αναζητούν ακόμη έναν που θεωρείται ύποπτος.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, ο συλληφθείς είναι ένας 17χρονος, μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου, ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα περίστροφο, ένα πιστόλι, ένα τουφέκι και δύο χειροβομβίδες.

Οι Αρχές της περιοχής έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

Το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους πολίτες να συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ