ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στη Γκρας: Εμμονή με μαζικές δολοφονίες είχε ο 17χρονος δράστης (pics)

Πυροβολισμοί στη Γκρας: Εμμονή με μαζικές δολοφονίες είχε ο 17χρονος δράστης (pics)
REUTERS/Eric Gaillard

Έντονο ενδιαφέρον για υποθέσεις μαζικών δολοφονιών είχε δείξει στο παρελθόν ο 17χρονος, Κίλιαν Μπαρμπέι, δράστης της επίθεσης στο Γκράσε της νότιας Γαλλίας.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας καταδεικνύουν ότι ο (17χρονος) είχε παρακολουθήσει ενδελεχώς βίντεο με μαζικές δολοφονίες στην Αμερική» μεταξύ αυτών της σφαγής στο λύκειο Κολουμπάιν το 1999, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ Ενρί Μπραντέ.

Στο μακελειό στο Κολουμπάιν το 1999, δύο μαθητές άνοιξαν πυρ και σκότωσαν 2 καθηγητές και 12 συμμαθητές τους, προτού βάλουν τέλος στην ζωή τους.

Ο πατέρας του δράστη, σύμφωνα με την Daily Mail, είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικού Μετώπου.

Στις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στους λογαριασμούς του στους ιστότοπους Facebook και Twitter, ο δράστης εμφανίζεται να εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για επιθέσεις, σκοτεινά στοιχεία αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με το πώς φτιάχνεις τα δικά σου όπλα.

facebook

(Facebook)

Αίσθηση προκαλεί και βίντεο, που ο νεαρός είχε ανεβάσει στο Facebook και αποτυπώνει τον ίδιο με μια μάσκα κλόουν να κρατά ένα όπλο και να στρέφει την κάνη προς την κάμερα και τον ίδιο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει πλήρως το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εισαγγελέας του Γκρας, Φαμπιέν Ατζορί, επισημαίνοντας πως η ενέργειά του δείχνει να οφείλεται «στις κακές σχέσεις» που είχε με άλλους μαθητές.

«Κανένα στοιχείο, καμία διασύνδεση δεν μπορεί να υπάρξει με μια τρομοκρατική επιχείρηση» υπογράμμισε η εισαγγελέας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

2017 03 16T143745Z 1904924259 LR1ED3G14MLX2 RTRMADP 3 FRANCE SHOOTING

(REUTERS/Eric Gaillard)

Επιπλέον έκανε γνωστό ότι ο έφηβος δεν προέβαλε «καμία αντίσταση» κατά τη σύλληψή του. Ο 17χρονος έχει τεθεί υπό κράτηση με την κατηγορία της «απόπειρας ανθρωποκτονιών», αφού τραυμάτισε ελαφρά οκτώ ανθρώπους.

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ, η οποία μετέβη στο Γκρας, τόνισε ότι η σημερινή επίθεση είναι «προφανώς η παράλογη ενέργεια ενός νεαρού ευάλωτου άνδρα, γοητευμένου από τα όπλα».

2017 03 16T143550Z 298156943 LR1ED3G14JFWY RTRMADP 3 FRANCE SHOOTING

(REUTERS/Eric Gaillard)

«Γλυτώσαμε τα χειρότερα» υπογράμμισε η υπουργός.

Ο ύποπτος συνελήφθη λίγο αφότου άνοιξε πυρ έχοντας στην κατοχή του πολλά όπλα, μεταξύ αυτών μια κυνηγετική καραμπίνα, περίστροφα και χειροβομβίδες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ